duminică, februarie 24, 2008

Zâmbetul parşiv al Fortunei: Rapid, învinsă acasă de U Cluj

Surpriză de proporţii în Giuleşti! Universitatea Cluj a reuşit o victorie de proporţii, învingând vicecampioana de toamnă, Rapid, chiar în bârlogul ei. Asta deşi alb-vişinii au avut la un moment dat jocul în mână, fiind în superioritate numerică. Deşi ocupă ultimul loc în Liga I, oaspeţii au făcut un meci eroic în adevăratul sens al cuvântului, răpunând un nou „zmeu” al campionatului - primul a fost Steaua, în tur -, la acelaşi scor: 2-1

Partida din Giuleşti a început într-un ritm alert, cu ambele echipe jucând deschis. Astfel au apărut şi primele ocazii. În minutul 5, Zeno Bundea a executat periculos o lovitură liberă de la 30 de metri, apărată însă de Dani Coman. În minutul 15, rapidiştii şi-au arătat pentru prima oară colţii, dar Merlier a ieşit perfect la mingea pentru Boya. După încă cinci minute - lovitură de teatru! Universitatea Cluj deschide scorul, Zendo Bundea profitând de o respingere în faţă a portarului rapidist, după o centrarea a tânărului Dorin Goga. Enervate, gazdele au trecut imediat la conducerea ostilităţilor, dar goakleeper-ul Merlier a făcut adevărate minuni. După ce arbitrul Robert Dumitru le-a anulat eronat un gol pe motiv de offside, giuleştenii aveau să egaleze cu zece minute înainte de pauză: centralul dictează lovitură de la unsprezece metri, Emil Dică şutează slab, mingea ajunge la Daniel Pancu şi idolul tribunelor trimite, în forţă, în gol. Elevii lui Mircea Rednic au fost la un pas să intre chiar în avantaj la cabine, însă portarul clujenilor a realizat o nouă paradă de senzaţie, respingând lateral şutul spectaculos al lui Ştefan Grigorie.

Cu o mică diferenţă, actul secund a semănat izbitor cu primul: un Rapid extrem de ofensiv, atacând de-a dreptul nebuneşte, şi o Universitatea Cluj eroică. În minutul 52, Daniel Pancu a încercat transformarea unei lovituri libere, însă şutul său a trecut mult peste. După alte 11 minute, „ştefeta ratangiului” a trecut la Boya, camerunezul şutând fix în braţele lui Merlier, din poziţie bună. La faza imediat următoare, Rapidul a crezut că Dumnezeu i-a pus mâna în cap, Flavius Băd fiind eliminat după un cot aplicat în figura lui Cristi Săpunaru. Zâmbetul zeiţei Fortuna a fost însă unul parşiv. Cu zece minute înainte de final, Clujenii aveau să dea lovitura de graţie. În inferioritate numerică, bravii elevi ai lui Meszaros a realizat un contră ca la carte: minge lungă pentru Dorin Goga, stop perfect, doi adversari depăşiţi din preluare, şut şi tânăra „perlă” din Moina lasă Giuleştiul cu gura căscată. Pe final, rapidiştii au încercat marea cu sarea. Degeaba, însă! Oaspeţii au fost prea buni şi au obţinut o victorie pe cât de muncită şi de surprinzătoare, pe atât de meritată.

RAPID: Coman - Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Perjă - Grigorie, Lazăr (Herea '58), E. Dică (Joao Paolo '39), Cesinha - Pancu - Boya. Antrenor: Mircea Rednic.

U CLUJ: Merlier - Şoltuz, Bilica, S. Rădoi, Astroga (Unguruşanu '46) - Coman, Bundea, Jovanovic (Băd '61), Baiano - Goga, Silvăşan. Antrenor: Alpar Meszaros.
from antena3

Niciun comentariu: