joi, februarie 28, 2008

PACTUL PE EDUCAŢIE, ELENA BĂSESCU ŞI SUBIECTE EXTRASE DIN REVISTELE PENTRU ADULŢI

În timp ce preşedintele Traian Băsescu vrea să convingă pe toată lumea că e preocupat de soarta educaţiei, în învăţământul românesc lucrurile merg mai departe pe făgăşul conturat în ultimii ani. Adică, merg prost. Ultimele năzbâtii în materie vin de la Bacău şi, cum se putea altfel, chiar din curtea preşedinţiei. Astfel, Eugen Stamate, membru in Comisia Prezidenţială pentru Educaţie, s-a decis să se revolte faţă de preşedintele ţării. Exact atunci când preşedintele se străduia să convingă partidele să semneze Pactul Naţional pentru Educaţie, Stamate îl acuză pe Băsescu de nepotism, pe motiv că o promovează în politică pe fiica sa, Elena. Din această cauză, Stamate a decis să demisioneze din Comisia Prezidenţială. El este unul dintre cei care au militat pentru eliminarea nepotismului din domeniul educaţiei. Iar, în cazul de faţă, cazul Elena-Traian Băsescu i s-a părut a fi similar cu modul în care sunt promovate anumite persoane în învăţământul românesc.

În traducere, prin "nepotisme" ajung să ne conducă oameni aleşi nu după criterii profesionale, ci după gradul de rudenie cu directorii cei mari. Evident însă, nepotismul este doar o cauză pentru care învăţământul românesc nu funcţionează. Lipsa de profesionalism se vede de multe ori cu ochiul liber, chiar dacă personajul incriminat nu este vreo rudă a cuiva sus pus. Parcă tocmai pentru a pune capac Pactul Naţional pentru Educaţie promovat de Traian Băsescu, la Bacău a avut loc o "altfel" de Olimpiadă la limba română. Copii din clasa a cincea au primit un subiect extras parcă din revistele pentru adulţi. Ei au fost puşi să comenteze următorul text:

"A fost odată ca niciodată un împărat mare şi o împărăteasă, amândoi tineri şi frumoşi. Şi, voind să aibă copii, au făcut de mai multe ori tot ce trebuia să facă pentru aceasta“.

Până la urmă, aşa s-a întâmplat şi la Cotroceni. "Făcând de mai multe ori tot ce trebuia să facă", Traian Băsescu a trimis la semnat partidelor Pactul Naţional pentru Educaţie. Care Pact, ar trebui să rezolve toate problemele din sistem, inclusiv să găsească fără falsă pudoare o soluţie pentru un subiect XXX de clasa a cincea.

CITIŢI ŞI: DEMISIE ÎN COMISIA PREZIDENŢIALĂ PENTRU EDUCAŢIE, DIN CAUZA ELENEI BĂSESCU


PSD, PNL, UDMR ŞI PD-L SUNT DE ACORD CU PACTUL PE EDUCAŢIE

Antena3.ro

Niciun comentariu: