luni, martie 10, 2008

BUSH ŞI PUTIN SE VOR ÎNTÂLNI LA NEPTUN, ÎNAINTE DE SUMMIT-UL NATO

George W. Bush şi Vladimir Putin se vor întalni în staţiunea Neptun de pe litoralul românesc, pe 1 aprilie, cu o zi înainte de summitul NATO, de la Bucureşti. Discuţiile dintre Bush şi Putin ar urma să aibă loc în vila Nufărul din Neptun, fostă vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, unde în 1969 acesta l-a primit pe Richard Nixon, conform informaţiilor apărute în Evenimentul Zilei. Este prima întîlnire la vîrf între şefii de stat ai celor două superputeri care are loc pe teritoriul României.

La Neptun, Bush şi Putin ar urma să discute despre independenţa Kosovo, despre amplasarea scutului american antirachetă în Polonia şi Cehia şi despre aderarea Georgiei şi Ucrainei la NATO. Trei subiecte controversate în privinţa cărora Bush şi Putin au viziuni diferite.

Înainte de întâlnirea de la Neptun, George W Bush va inspecta baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Despre vizita fulger a lui Bush la Kogălniceanu a vorbit cotidianul Adevărul. Informaţia a fost confirmată de surse din Consiliul Judeţean Constanţa.

De cîteva zile, staţiunile de pe litoral sunt atent monitorizate de angajaţi ai ministerului de interne şi de reprezentanţi ai SRI şi SPP. Zilele trecute au fost inspectate drumurile care leagă Constanţa de Mihail Kogălniceanu şi cele care duc din Constanţa la Neptun.

Iar la aeroportul Kogălniceanu s-a făcut un control împreună cu reprezentanţi ai serviciului de protecţie şi pază al preşedintelui american. Deocamdată oficialii de la Bucureşti nu au confirmat nici întâlnirea de la Neptun, nici vizita fulger a lui Bush la baza americană de la Kogălniceanu.

Antena3

Niciun comentariu: