luni, martie 10, 2008

CERCETĂTORII ITALIENI CER EXHUMAREA LUI GALILEO GALILEI

Geniul renascentist Galileo Galiei se află încă o dată în mijlocul unui scandal între Biserică şi instituţiile ştiinţifice, chiar şi după 360 ani de la moartea sa. Potrivit BBC, cercetătorii italieni cer exhumarea rămăşiţelor pentru analize ADN pentru a afla cauzele orbirii sale. Totodată, aceştia doresc să confirme dacă lângă geniul renascentist a fost îngropată şi fiica sa.

Galileo Galilei a fost acuzat de erezie de către biserică atunci când a demonstrat că Pământul se învârteşte în jurul Soarelui şi exilat în Florenţa pe viaţă, în interiorul propriei sale case.

Cercetătorul şef, Profesorul Paulo Galluzzi, propune analiza celor două cadavre din biserica bazilică a Sfintei Cruci, pentru a confirma povestea înmormântării fiicei lui, maica Maria Celeste. Însă rectorul acesteia nu este de acord „din respect pentru cei înmormântaţi”, citează BBC.„ Studierea rămăşitelor unei fiicei lui Galileo Galilei, care a avut un rol important în viaţa unuia dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din istorie este o muncă serioasă şi umanitară”, a spus Prof Galluzzi.

Antena3.ro

Niciun comentariu: