vineri, martie 14, 2008

PREŞEDINTE ÎN RĂZBOI CU PRESA.

Atac virulent al preşedintelui Traian Băsescu, îndreptat împotriva presei care îi este ostilă. La venirea de la Bruxelles, şeful statului a dat o replică dură acuzaţiilor publicate vineri în Jurnalul Naţional, potrivit cărora ar fi promovat, pe vremea când era ministru al Transporturilor, o ordonanţă de urgenţă prin care familia sa scăpa de returnarea unei datorii de circa 200.000 USD. „Decizia de a face această declaraţie a pornit de la articolul publicat de Jurnalul Naţional, al trustului condus de Felix Motanul. (...) În acest articol, ziaristul Bădin, partener cu Ciuvică la grupul de investigaţii politice finanţat de Felix Mortanul, face declaraţii mincinoase”, a acuzat şeful statului.

ATACURILE LUI BĂSESCU:

De furia preşedintelui Traian Băsescu nu a scăpat nici trustul condus de Sorin Ovidiu Vântu, cel al lui Adrian Sârbu sau televiziunea publică. După ce "trustul lui Felix Motanul" a fost luat în vizor, (trust din care face parte şi Antena3.ro), liderul de la Cotroceni a declarat: "Ştiu care este furia sistemului mafiot. Nu numai trustul lui Felix Motanul, dar şi TVR se apropie de acest stil mincinos alimentat de jurnalişti-tonomat, cărora le bagi bani şi pun articole care le plac stăpânilor. Nici Vântu nu se lasă mai prejos în ultimul timp şi văd că nici Sârbu, care l-a revitalizat pe Călinescu". Preşedintele a avertizat că va replica "la toate mizeriile pe care le îndreaptă împotriva familiei mele".

“Ce face trustul lui Felix acum este doar să apere multitudinea de ziarişti, procurori şi politicieni care au participat cu veselie la devalizarea Bancorexului şi a Băncii Agricole şi nu au dat niciodată banii înapoi. În familia Băsescu, datoriile se dau înapoi”, a continuat el.

Băsescu: Fiica mea a fost supusă unei campanii duse de analişti de tip tonomat
Băsescu a vorbit şi despre comentariile apărute în presă vizavi de discursurile susţinute de fiica sa, Elena Băsescu. Şeful statului a atacat din nou, spunând că este vorba despre o “campania pe care greii presei au declanşat-o împotriva unui copil, fie el chiar şi copilul preşedintelui. Un copil încă prea timid şi care a fost supus unei campanii din partea unor analişti de tip-tonomat. Îi bagi fisa şi slujesc patronul”.

Pe tot parcursul discursului, Băsescu a ţinut să precizeze că face aceste declaraţii “în primul rând în calitatea mea de cap al acestei familii cu 3 femei, pe care am obligaţia să le apăr, să le respect”.

Băsescu l-a acuzat voalat şi pe Cornel Nistorescu de implicare în aceste atacuri la adresa fiicei sale. “Şi la Vântu sunt tonomate, în mod deosebit foşti directori de la Evenimentul Zilei”.

Jurnalistul Victor Ciutacu, redactor şef la Jurnalul Naţional, a fost pus la zid de preşedinte şi numit “ziarist-tonomat cu euro”. Băsescu a declarat referitor la el că a fost “extrem de preocupat” de tema Hayssam, în condiţiile în care “a fost consilierul lui Ovidiu Muşetescu pe vremea când Omar Hayssam primea fraudulos IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi apa minerală Bucovina”.

Antena3.ro

Niciun comentariu: