joi, martie 13, 2008

TOPUL CELOR MAI INFLUENTE BLOGURI DIN LUME

Fenomenul reprezentat de bloguri a luat o amploare fără precedent. Blogurile pot ajuta la alegerea unui şef de stat sau pot influenţa destituirea unui procuror general şi în acelaşi timp pot face publice obsesiile zilnice ale fiecăruia dintre noi. Iată un top al celor mai influente 50 de bloguri din lume, alcătuit de The Observer, şi câteva motive pentru a le căuta pe internet.

1.The Huffington Post
Istoria blogurilor politice ar putea fi împărţită în perioada de dinainte şi după Huffington. Înaintea de decizia de a se implica a milionarei Arianna Huffington, bloggerii erau cu toţii uniţi în ceea ce priveşte ura pentru mass-media. În 2005, Huffington a decis să-şi folosească averea şi relaţiile din mass-media pentru a crea de la zero un "stindard" al blog-urilor de tip liberal. Huffington Post a devenit rapid unul dintre cele mai populare şi influente blog-uri de pe net. Special pentru el au fost recrutaţi redactori profesionişti şi bloggeri celebri. Lansarea lui a a marcat un punct de referinţă arătând că vechile reguli (un pic de marketing şi "buzunare adânci") se aplică şi noilor medii.

2.Boing Boing (...sau "Un director pentru lucruri minunate")
Reconstrucţii de tip Lego ale video-clipurilor pop şi prăjituri cu formă de iPod-uri nu sunt considerate lucruri serioase pentru dezbaterile politice. Nimeni nu s-a străduit mai mult decât editorii de la Boing Boing să prezinte lucruri fără sens, dar în acelaşi timp "cool", "chestii" care te ajută doar la o petrecere mai relaxată a timpului. Blogul a fost lansat în ianuarie 2000, având o influenţă majoră asupra blog-urilor care i-au urmat. Lucrurile prezentate pe blog, aparent fără importanţă, ascund de fapt o agenda politică ultra-liberală reprezentată de recunoaşterea web-ului ca mijloc global de comunicare, independent de controlul statal sau al corporaţiilor.

3.Techcrunch
Techcrunch a apărut în 2005, fiind un blog despre cele mai influente noi site-uria web din Silicon Valley, şi a ajuns unul dintre cele mai influente site-uri din întreaga industrie tehnologică. Michael Arrington, fondatorul blogului a trăit era de aur a internetului ca avocat şi antreprenor înainte de a decide că a scrie despre apariţia a noi companii este cu mult mai distractiv decât fondarea uneia. Site-ul lui este cotat în prezent al treilea blog ca popularitate de către motorul de căutare Technorati. Business Week l-a numit pe Arrington unul dintre cei mai populari 25 de oameni de pe web.

4.Kottke
Unul dintre pionierii valului reprezentat de blog-uri, Jason Kottke a început încă din 1998 prin a ţine evidenţa unor lucruri interesante prezente pe internet. Site-ul a fost propulsat în parte de link-uri către Blogger, un blog care ajută la construcţia altor bloguri ( mai târziu căsătorindu-se cu unul dintre fondatorii Blogger). Kottke reprezintă de fapt o selecţie de link-uri către site-uri web şi diverse articole, şi nu consemnări ale opiniilor personale. Principalele subiecte abordate sunt cele legate de film, sport, ştiinţă şi grafică.

5.Dooce
Dooce reprezintă unul dintre cele mai cunoscute bloguri fiind unul dintre cele de tip "jurnal" pe care Heather Armstrong, fondatoarea lui scrie din 2001. De fapt, Dooce este unul dintre principalele jurnale publice. Armstrong a fost concediată pentru că a scris despre locul său de muncă cazul său fiind foarte mediatizat şi provocând numeroase controverse.

6.Perezhilton
7.Talking points memo
8.Icanhascheezburger
9.Beppe Grillo
10.Gawker
11.The Drudge Report
12.Xu Jinglei
13.Treehugger
14.Microsiervos
15.TMZ
16.Engadget
17.Marbury
18.Chez Pim
19.Basic thinking
20.The Sartorialist
21.Students for a free Tibet
22. Jezebel
23. Gigazine
24. Girl with a one-track mind
25. Mashable
26. Greek tragedy
27. Holy Moly
28. Michelle Malkin
29. Cranky flier
30. Go fug yourself
31. Gaping void
32. Dirtydirty dancing
33. Crooked timber
34. Beansprouts
35. The offside
36. Peteite Anglaise
37. Crooks and liars
38. Chocolate and Zucchini
39. Samizdata
41. The F word
42. Jonny B's private secret diary
43. Popjustice
44. Waiter rant
45. Hecklerspray
46. WoWinsider
47. Angry black bitch
48. Stylebubble
49. AfterEllen
50. Copyblogger


Antena3.ro

Niciun comentariu: