joi, martie 13, 2008

MUNIŢIE DE RĂZBOI GĂSITĂ ÎNTR-O CASĂ, LA DOI PAŞI DE BUCUREŞTI

Poliţiştii au confiscat un pistol mitralieră şi un automat Uzzi din casa unor cetăţeni de etnie rromă, la Popeşti Leordeni. 19 persoane au fost reţinute, iar în casa în care se aflau suspecţii au mai fost găsite pistoale, arme albe şi cocktail-uri Molotov. Poliţiştii i-au urmărit pe membrii grupării timp de trei săptămâni. Ştiau că în casele acestora există arme, dar ceea ce au găsit a depăşit toate aşteptările.

Comisarul Petre Popa, şef Investigaţii Criminale din Ilfov, povesteşte că armele erau peste tot - „în pat, sub pat, sub pături”. Cei reţinuţi spun că armele erau pentru autoapărare. Se temeau de un alt clan, din Roşiorii de Vede, care ar fi intenţionat să le răpească una dintre fiice. Mitraliera şi pistolul automat fuseseră cumpărate, spun ei, de la nişte cetăţeni ruşi.

Poliţiştii nu cunosc încă de unde provin armele. Este posibil să fi fost aduse ilegal în ţară, dar există şi varianta ca acestea să fi fost furate la Revoluţie, pentru că înainte de 1989 şi miliţia şi armata au fost dotate cu astfel de arme. Pe piaţa neagră, o mitralieră poate costa câteva mii de euro.

Antena 3

Niciun comentariu: