vineri, martie 14, 2008

VICTOR CIUTACU: TRAIAN BĂSESCU A AVUT O IEŞIRE DE OM DISPERAT

Jurnaliştii au răspuns atacurilor virulente ale preşedintelui. Direct vizat de atacurile preşedintelui, redactorul şef al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu, s-a declarat consternat de postura “penibilă” în care se găseşte acum. “Cineva mă acuză de nemernicii şi eu trebuie să mă apăr pe toate posturile de ceea ce n-am făcut”. El a catalogat declaraţiile lui Băsescu drept “o ieşire de om disperat”. “Ţara i-a plătit lui Băsescu, în calitatea oficială pe care o are, toate cheltuielile de la Bruxelles ca să ne reprezinte şi apoi să ne spună şi nouă ce a făcut acolo. Mai nou, aflu că marele mafiot de azi e Victor Ciutacu”.

Contactat telefonic, Cristian Tudor Popescu, editorialist Gândul, a acuzat existenţa unui
calcul cinic cu care acţionează întotdeauna Traian Băsescu. În cazul de faţă, preşedintele nu s-a mai controlat însă, a avertizat jurnalistul. “Lucrul cel mai teribil a fost când a anunţat că, de azi, va da replica la tot ce va apărea în presă. Deci el va risipi timp pentru a da replici unor jurnalişti-tonomat”. “A coborât la nivelul încăierării de tip port”, a continuat C.T.P.

În ceea ce priveşte modul în care preşedintele i-a luat apărarea fiicei sale, editorialistul de la Gândul a atacat: “Elena Băsescu este o ţoapă, o gagicuţă care nu ştie limba română şi care mă face să o aud din nou pe Elena Ceauşescu masacrând limba română”.

Corina Drăgotescu, editorialist Cotidianul, a declarat că Traian Băsescu a început un război strict personal, într-o ieşire foarte calculată. “A folosit nişte cuvinte jignitoare şi a încercat să-şi alieze populaţia în răzbioul pe care îl desfăşoară împotriva presei. (...) El a acumulat câteva frustrări de când fiica sa încearcă să se manifeste ca un lider politic şi a izbucnit pe fondul acestui articol de la Jurnalul Naţional. Supărările sale sunt legate de faptul că fiica sa nu perfomează în politică şi că e de râsul întregii clase politice”, a conchis Drăgotescu.

Şi Mircea Marian, jurnalist la Evenimentul Zilei, a fost de părere că ieşirea preşedintelui a fost provocată de nereuşita fiicei sale, Elena Băsescu, în politică. Băsescu nu a vrut ca Elena să intre în politică, însă fata a vrut să îi arate tatălui că poate fi cineva, a declarat Mircea Marian. El a vorbit despre o întâmplare din copilăria Elenei, când tatăl său a dus-o la medic. “Acolo şi-a dat seama că nu ştia când e născută şi nici dacă e Elena sau Ioana, aşa că o înţeleg”, a atacat la rândul său jurnalistul.

Antena3.ro

Niciun comentariu: