luni, martie 10, 2008

PROTEST LA COTROCENI. LIDERUL SINDICALIŞTILOR DIN CERCETARE INTRĂ ÎN GREVA FOAMEI

Liderul sindicaliştilor din cercetare-proiectare, Radu Minea, intră, de luni până miercuri, în greva foamei, în faţa Palatului Cotroceni. Manea se declară nemulţumit de amânarea soluţionării problemei subfinanţării domeniului cercetării şi de „minciuna care guvernează domeniul acesta”. Liderul sindical susţine că fondurile care se alocă nu sunt destinate, în realitate, cercetării -

Sindicaliştii vor picheta, miercuri, sediul Autorităţii Naţionale pentru Cercetarea Ştiinţifică şi Ministerul Educaţiei.

Printre problemele pe care Radu Manea le semnalează, se numără modalitatea ilegală prin care se alocă programe conducerii, „fără competiţii”.

„Deşi acest domeniu este unul de larg interes pentru economia naţională, acest interes nu e vizibil”, a declarat liderul sindical.

„Este încălcată Carta euroepană a cercetătorului, precum şi codul etic de angajare a acestuia care ar fi trebuit să fie, din 2005 încoace, baza dezvoltării ştiinţifice din România, prin faptul că se cerea implementarea în legislaţia naţională a prevederilor care nu există încă”, a continuat Radu Manea.

Sindicalistul e de părere că „cei 0,7% din PIB, alocaţi cercetării, sunt doar pe hârtie”.

Preşedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie (FSLCP) va protesta din autoturismul personal, la intersecţia străzilor Carol Davila şi Gheorghe Marinescu.

Manea îi reproşează preşedintelui Traian Băsescu, că nu a dat curs solicitărilor de a se întâlni cu sindicaliştii din cercetare-proiectare.

Antena3.ro

Niciun comentariu: