duminică, martie 09, 2008

Prea saraci ca sa fim ieftini

Germanii nu vin pe litoralul romanesc pentru ca este prea scump, iar Ministerul Turismului asteapta ca romanii sa se plictiseasca de vacantele in Romania pentru ca preturile sa scada si sa devina accesibile si pentru germani. Cam asta e concluzia unei intilniri dintre oficialii romani din turism si cei ai turoperatorului german TUI.
Grupul german TUI nu se va intoarce pe litoralul romanesc inainte de 2010 deoarece, potrivit secretarului de stat in Ministerul Turismului, Lucia Morariu, in prezent pe piata locala nu exista suficiente locuri de cazare în hotelurile de trei, patru si cinci stele. "Anul acesta TUI nu v-a reveni pe litoralul romanesc. În Romania nu exista suficiente capacitati de cazare de trei, patru si cinci stele pentru TUI. Daca in viitor vom avea suficiente camere de acest tip, este posibil ca turo-peratorul german sa revina pe Litoral, in 2010-2011“, a declarat miercuri, la Tirgul de Turism de la Berlin, secretarul de stat in Ministerul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comert si Turism, citat de Mediafax.
In urma discutiilor avute cu reprezentantii TUI, a reiesit ca pretul mediu pe camera solicitat de concernul german este estimat la 28 de euro pe noapte, conside-rat prea mic de hotelierii romani. „Nu sint multi hotelieri de pe litoral interesati, pentru ca turistul roman plateste mai mult. În timp, va scadea in mod constant interesul romanilor pentru litoral“, a adaugat Morariu. Grupul TUI, cel mai mare turoperator din lume, a incetat anul trecut sa mai trimita turisti straini, in special germani, pe litoralul romanesc.
Turistii germani au acaparat litoralul romanesc in anii ‘80 – Irinel Columbeanu stie mai bine cui schimba marcile – folosind plajele romanesti ca pretext de intilnire cu familiile despartite de regimurile politice antagonice ale celor doua Germanii. Desi nu se puteau intilni/reuni „acasa“, familiile est si vest-germane isi petreceau vacantele pe litoralul romanesc.
O fi fost viata mai grea atunci, dar parca si pentru nemti era mai ieftina.
from monitorul de cluj

Niciun comentariu: