marți, octombrie 30, 2007

BRAZILIA VA GAZDUI MONDIALUL DIN 2014


FIFA Forul condus de Joseph Blatter va acorda azi Tarii Cafelei organizarea turneului final de peste sapte ani.

Candidata unica, Brazilia va gazdui dupa 64 de ani un nou turneu final al celei mai importante competitii a lumii fotbalistice.

Delegatia sud-americana, în frunte cu presedintele Jose Ignacio Lula da Silva, va avea azi o întâlnire cu Joseph Blatter, seful FIFA, în care i se va comunica faptul ca tara pe care o conduce va organiza Mondialul din 2014. Oficialii forului international, care au vizitat “Tara Cafelei”, sunt multumiti de ceea ce au gasit acolo, dosarul întocmit de acestia reprezentând un motiv în plus pentru a sustine decizia de acordare a gazduirii CM de catre cea mai mare tara din America de Sud. “Brazilia respira fotbal si este capabila sa organizeze în conditii exceptionale Cupa Mondiala”, este fraza care arata cât se poate de bine pozitia FIFA.

Brazilia a propus 18 orase pentru a primi meciuri de la turneul final. In 14 dintre acestea, stadioanele necesita lucrari de renovare, printre acestea aflându-se si “Morumbi”, din Sao Paulo, unde se va juca partida inaugurala, dar si “Maracana”, din Rio de Janeiro, locul finalei. In alte patru locatii vor fi construite arene, suma totala a investitiilor în infrastuctura si stadioane ridicându-se la aproximativ 1,1 miliarde de dolari. Totusi, exista voci care contesta capacitatea organizatorica a oficialilor brazilieni. Ultimul exemplu a fost reprezentat de Jocurile Panamericane, unde bugetul initial a fost depasit de opt ori. Mai mult, Ricardo Teixeira, presedintele federatiei, este acuzat ca a monopolizat contractele privitoare la lucrarile care se vor efectua pentru pregatirea Mondialului.

11 miliarde de dolari vor cheltui autoritatile braziliene pentru pregatirea Campionatului Mondial din 2014, bani care vor fi folositi la construirea si renovarea de stadioane, dar si pentru infrastructura.

3 candidate au fost, initial, pentru a gazdui CM de peste sapte ani: Brazilia, Argentina si Columbia, însa confederatia sud-americana a ales, în 2004, ca singura optiune viabila este Tara Cafelei.
from prosport

Niciun comentariu: