marți, octombrie 30, 2007

Yahoo va adăuga noi opţiuni programului Messenger


Compania Yahoo Inc. a anunţat că va adăuga programului de mesaje instant, Yahoo Messenger, noi opţiuni de vizionare a fişierelor video, transferuri de documente de dimensiuni mari şi noi opţiuni de limbi străine, transmite Reuters.

Această mişcare vine după ce principalii rivali, de la companii precum AOL, până la programele de "social network" precum MySpace, îşi consolidează poziţia pe piaţa serviciilor de mesaje instant.

Yahoo Messenger 9.0 a fost lansat ca versiune test şi a adăugat opţiuni similare celor existente pe programele de tip "social networks" sau pe site-urile de media, incluzând spaţiu mai mult pentru a posta o fotografie sau o altă imagine lângă numele de contact, dar şi posibilitatea de a face schimb de fişiere video sau imagini prin ecranul de mesaje.

Serviciul va adăga noi şase limbi străine, incluzând cele din Filipine, Indonezia, Thailanda, India sau Vietnam.

"Acest lucru va facilita conectarea cu prietenii. Am adăugat mai multe trăsături personalizate şi credem că programele ce permit schimbul de fişiere vor fi de un real folos", a afirmat vicepreşedintele Yahoo Messenger, Sabrina Ellis.

Yahoo este unul dintre cele mai mari servicii de mesaje instant şi avea în septembrie aproximativ 27,7 milioane utilizatori, mai mult cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor oferite de comScore. Rivalul AOL a raportat circa 30 milioane utilizatori.

Profitul net al Yahoo obţinut în al treilea trimestru al 2007 a fost mai mic decât cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă veniturile au întrecut cu mult aşteptările analiştilor. Venitul brut a crescut cu 12%, până la 1,77 miliarde dolari. Excluzând plăţile către partenerii din sectorul publicitar, venitul a crescut cu 14%, informează Reuters. În ciuda acestui rezultat bun, Yahoo este confruntat cu o provocare mult mai mare, având în vedere că grupul rival, Google, înregistrează un ritm de creştere de patru ori mai mare.

from adevarul

Niciun comentariu: