marți, octombrie 30, 2007

Cel mai mare hotel din Europa s-a deschis in Vitan




Rin Grand Hotel va intra pe piata bucuresteana cu cele mai multe spatii de cazare, cea mai incapatoare sala de conferinte si un heliport.



In zece zile de la deschidere, cel mai mare hotel din Europa, situat in cartierul Vitan, a gazduit circa 450 de vizitatori in cele 300 de camere disponibile in prezent. Amenajarea cladirii va mai dura pana in luna aprilie 2008. Rin Grand Hotel, de patru stele, va avea, in momentul finalizarii, 1.459 de camere si cel mai mare centru de conferinte din Romania, cu 36 de sali, una dintre ele cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Ca numar de camere, hotelul va depasi Estrel din Berlin (1.162 de camere), Concorde La Fayette din Paris (1.000 de camere), Hilton din Londra (1.052 de camere), Auditorium Madrid Hotel (894 de camere) si Royal National London (800 de camere).

Pana in vara, hotelul va practica preturi la receptie mult sub cele din piata - cazarea intr-o camera standard, cu mic dejun, va costa 108 euro, in timp ce la alte hoteluri de acelasi nivel preturile pornesc de la 200 de euro. Pentru a atrage mai multi turisti, proprietarii intentioneaza sa faca pachete de leisure, pentru cei care vin in Bucuresti sa se relaxexe.

Dezvolta turismul de placere

„Cererea de spatii de cazare din Capitala era de multe ori depasita, mai ales in perioade de targuri si expozitii, astfel ca multi clienti ajungeau sa se cazeze in afara orasului, la Ploiesti sau Sinaia. De aceea am considerat ca un astfel de hotel este necesar si ar aduce un plus de farmec orasului, fiind „cel mai mare”„, sustine Ionut Negoita, care, alaturi de fratele sau, Robert Negoita, detine firma Pro Confort, dezvoltatorul proiectului.

Chiar daca este o zona neobisnuita pentru investitii hoteliere (intr-o zona inca nedezvoltata imobiliar suficient - in apropiere de targul auto Vitan Barzesti), Ionut Negoita este convins ca acest lucru se va schimba. „De fapt, se afla la aceeasi distanta de Piata Unirii - opt minute cu masina - ca si Marriott-ul”, afirma acesta, care spune ca a ales locul pentru ca nu se mai gasea in Bucuresti un spatiu atat de generos.

Pentru ca proiectul ii va permite, Negoita se va concentra si asupra turistului de placere, prea putin luat in considerare. Hotelul va oferi astfel pachete de trei zile de cazare cu all inclusive la pretul de 250 de euro.

Intr-una dintre zile va fi organizat un tur de oras, cu vizitarea principalelor obiective turistice. Proprietarii se afla deja in negocieri cu o companie care organizeaza chartere dinspre Israel.

Paguba de doua milioane de euro

De la momentul constructiei si pana in prezent, hotelul a trecut deja printr-un impas, cand un incendiu a distrus o parte a constructiei, creand pagube de doua milioane de euro.

Compania Pro Confort a investit in real estate si comert cu materiale de constructii, mochete si linoleum. Divizia de imobiliare este Domus Stil, companie care a dezvoltat complexul Confort Residence din Pipera si Confort Park, pe Soseaua Vitan-Barzesti. In apropierea acestuia, firma dezvolta acum Confort City. Fratii au deja experienta ca hotelieri, fiind proprietarii hotelurilor Confort (Otopeni, Rin Otopeni si Traian), care insumeaza 510 camere.

HOTELUL IN CIFRE

800 de angajati in hotelul gigant

> 15 etaje si 1.459 de camere - va avea hotelul

> 115.000 de metri patrati - este suprafata totala

> 1.000 de locuri de parcare - amenajate in parcarea subterana

> 630 de camere si 23 de apartamente- vor fi gata pana la sfarsitul acestui an

> 99 de euro - costa cazarea pe noapte intr-o camera standard

> 9 euro - este pretul unui mic dejun

> 800 de angajati - vor fi in momentul deschiderii

> 36 de sali - are centrul de conferinte

> 1 heliport

> 3 restaurante si 3 baruri

> 600 de persoane - vor incapea in cel mai mare dintre restaurante, situat la parterul cladirii

> 2 milioane de euro - paguba lasata de incendiul din luna iunie

> 60 de milioane de euro - este investitia totala a proiectului

> 60% din investitie reprezinta fonduri proprii ale companiei Proconfort

Niciun comentariu: