luni, octombrie 29, 2007

Politist beat la volanul masinii-radar

Subofiterul Catalin Costel Radu, soferul uneia dintre masinile-radar ale Politiei Suceava, a fost prins beat la volan, sambata seara, in timpul serviciului.
Etilotestul a aratat o concentratie de alcool de 0,81 la mie in aerul expirat.

„Ma gandeam ca face special, sa calce sotul linia”

Omul legii a fost dat de gol de modul in care conducea, pe E585, masina cu radar. Catalin Costel Radu circula cu o viteza mult sub limita legala si in zig-zag. Subofiterul a fost reclamat la politie de doi tineri, sot si sotie, care veneau cu masina dinspre Falticeni catre Suceava.
Bianca Tilica, sotia soferului care venea dinspre Falticeni, spune ca Dacia Logan, de culoare albastra, cu numarul de inmatriculare B 04 EGB, care avea montat aparatul radar, circula cu 30-35 de kilometri la ora.

„Ma gandeam ca face special, sa calce sotul linia continua si dupa aia sa-l opreasca si sa il sanctioneze. Dupa cativa kilometri, era linie discontinua si l-am depasit. M-am uitat si l-am vazut pe politist la volan, cu capul plecat, ca si cand ar fi dormit”, povesteste femeia. In momentul in care au vazut ca masina politiei circula in zig-zag, cei doi suceveni au sunat la Serviciul de Urgenta 112.

Colegii s-au facut ca ploua

Primul politist care a venit la fata locului, seful de post din comuna Bunesti, l-a facut scapat pe colegul sau, spunandu-le celor doi reclamanti ca nu simte mirosul de alcool pentru ca are nasul infundat.

Loganul cu radar a trecut chiar pe langa un echipaj al Politiei Rutiere trimis si el la locul faptei. Si acesti politisti au dat din umeri, spunand ca nu au vazut nimic. Subofiterul Catalin Costel Radu a fost prins dupa trei ore la Campulung Moldovenesc. Alcooltestul a aratat o concentratie de alcool de 0,81 la mie in aerul expirat.

Sanctiuni pe banda rulanta pentru politistii vinovati

Subofiterului i-a fost intocmit dosar penal si urmeaza sa se prezinte in fata Consiliului de Disciplina al IPJ Suceava. Sanctiuni dure ii asteapta si pe ceilalti politisti care au incercat sa-l faca scapat.

„Nu toleram astfel de fapte. Nu toleram nici comportamente de genul politistului de la Bunesti care a avut o atitudine atat de pasiva fata de ceea ce s-a intamplat si de ceea ce se putea intampla”, a declarat comisarul-sef Mircea Smoleasc, adjunctul sefului IPJ Suceava.
froom evz

Niciun comentariu: