sâmbătă, noiembrie 03, 2007

La înmormântarea lui Reggiani s-a strigat "Asasinii, basta!" şi "La moarte !"

Demnitari italieni şi lideri ai opoziţiei au participat la ceremonia funerară a Giovannei Reggiani, italianca pentru a cărei ucidere este acuzat un rom român, între participanţi auzindu-se strigăte care cereau plecarea asasinilor "la ei acasă", precum şi avertismente pentru români.

La ieşirea siciriului din biserică, toată lumea a aplaudat. Oameni simpli, italieni care nu ştiau nimic despre Giovanna, dar care au aflat despre ea din ziare, au venit pentru a fi alături de familie.

Trupul femeii asasinate urmează să fie incinerat, iar cenuşa să ajungă la cimitirul Prima Porta. În timp ce oamenii aşteptau să se încheie ceremonia funerară, unii dintre participanţii rămaşi în curtea bazilicii strigau: "Asasinii! Basta! Să plece în ţara lor de aici." Ziarul "La Repubblica", scrie, în ediţia online, că în timpul slujbei s-a strigat, în faţa capelei, "La moarte!", iar alte jurnale spun că s-a auzit şi un avertisment, la rândul său strigat - "Atenţie români!".

Foarte multă lume a participat la slujba de comemorare a Giovannei Reggiani, italianca pentru a cărei asasinare la Roma este acuzat un rom român, reţinut de autorităţile italiene. Sicriul Giovannei, întâmpinat cu o linişte profundă la intrarea în biserică, a fost urmat de căpitanul de navă Giovanni Gumiero, soţul victimei, care avea în mână un trandafir roşu.

Ceremonia a avut loc în biserica Cristo Re, din cartierul Prati, şi a fost mixtă, valdeză şi catolică, aşa cum a cerut familia, pentru a respecta atât religia protestantă a Giovannei, cât şi pe cea catolică, a soţului său.

La slujbă au participat numeroase personalităţi politice, printre care ministrul de interne Giuliano Amato, primarul Romei Walter Veltroni, preşedintele Alianţei Naţionale (AN) Gianfranco Fini, liderul UDC Casini, vice-coordonatorul Forza Italia, Fabrizio Cicchitto, şi Gianni Alemanno, membru AN. Armata a fost reprezentată de şeful Statului Major al Marinei, amiralul La Rosa. În biserică s-au aflat şi comandantul general al carabinierilor, Gianfrancesco Siazzu, şi comandantul general al Gărzii de Finanţe, generalul D'Arrigo, potrivit Rai News 24.

La ceremonie au asistat de asemenea zeci de curioşi şi de locuitori din zonă.

"Există o vreme pentru orice. Acum este vremea justiţiei care trebuie să îşi urmeze cursul, pentru că Giovanna a fost ucisă", a declarat prezentatoarea TV Maria Bonafede, luând cuvântul în timpul slujbei.
from adevarul

Niciun comentariu: