joi, noiembrie 01, 2007

Uleiul de palmier nu va mai fi folosit ca biocombustibil


O companie suedeză a anunţat că renunţă la folosirea uleiului de palmier pentru fabricarea combustibilului ecologic Diesel Eco20. Combustibilul, care micşorează emisiile de carbon ale motoarelor diesel, urma să fie lansat pe piaţă în următoarea perioadă.

„Am cântărit avantajele şi dezavantajele în ceea ce priveşte uleiul de palmier şi am hotărât să lansăm biocombustibilul nostru pe bază de alte uleiuri vegetale şi grăsimi animale", a anunţat Camilla Slunge Dowling, directorul departamentului de protecţie a mediului din cadrul companiei OKQ8. Aceasta a adăugat că decizia a fost luată pentru că e mai importantă lupta pentru un climat mai bun.

Stoparea producerii combustibilului va avea drept consecinţă stoparea tăierii pădurilor din Malaysia. Anterior, compania anunţase că va amâna lansarea biocombustibilului pe bază de ulei de palmier din Malaysia. În urma protestelor organizaţiilor ecologice şi a luării în considerare a alternativelor la uleiul de palmier, OKQ8 a decis să înlocuiască această materie primă înaintea lansării.
from adevarul

Niciun comentariu: