joi, ianuarie 17, 2008

Cele mai poftite alimente
Fructele exotice, racoritoarele antiinsomnie, iaurturile probiotice si produsele antistres lasa gura apa tot mai multor consumatori.

Fructele exotice si cele de padure dau tonul preferintelor culinare din acest an

Hrana organica pentru copii, aromele pregnante si mincarurile bine condimentate definesc primele zece trenduri alimentare pe 2008, arata un studiu de piata bazat pe datele oferite de Datamonitor’s Productscan. „Cu timpul, simturile noastre gustative si olfactive se tocesc, ceea ce se traduce printr-o cerere de arome tot mai picante si mai aspre“, se arata in raportul citat de foodnavigator-usa.com. Spre exemplu, portughezii au scos pe piata un nou iaurt de baut, care combina aroma de capsuni cu cea a ardeilor iuti.

Brinzeturile cu gust puternic vin si ele din urma, studiile de marketing relevind ca vinzarile brinzei cu mucegai au crescut in 2006 cu 6,3 procente la nivel mondial. De asemenea, produsele eco „sint tot mai agresiv promovate pe piata de alimente pentru copii“, indica raportul citat. Goana dupa produsele „naturale“ se reflecta foarte bine si in preferinta pentru „superfructele“ nutritive (fructe de padure, acai, rodii).

Un alt trend culinar este cel al ingredientelor exotice de genul uleiului de baobab sau al untului de karite, produse exploatate si in industria cosmetica. De asemenea, la mare cautare sint alimentele probiotice (de exemplu, celebrele iaurturi care inlesnesc tranzitul intestinal), precum si racoritoarele care ne scapa de stres, obezitate sau de insomnii, precizeaza raportul Datamonitor’s Productscan. Japonezii, spre exemplu, folosesc pe post de somnifer natural laptele muls dis-de-dimineata, bogat in melatonina.

Prognozele de marketing mai spun ca grija sporita pentru conservarea mediului va influenta tot mai mult alegerea produselor realizate in medii nepoluante. Raportul citeaza folosirea energiei eoliene pentru fabricarea unui cocktail finlandez. Cei care nu se dau in vint dupa alcool vor putea profita in noul an de aparatul Procter&Gamble care permite aromatizarea apei de la robinet.
from cotidianul

Niciun comentariu: