marți, ianuarie 15, 2008

Oraşul cailor morţi şi abandonaţi în plină stradă


Ţiganii foarte săraci adună stârvurile „proaspete“, ca să le gătească!

Primarul- furios pe ong-iştii care pupă căţei în bot

Pe una din străzile Galaţiului, un ţigan mâna doi cai de care era legat un al treilea animal mort. Imaginea de groază a putut fi văzută, luni la prânz, pe strada Stadionului. Stăpânul cabalinelor abandonate pe străzi recupera stârvul animalului ca să aibă carne pentru copii! La mică distanţă de locul unde se petrecea această scenă, un alt cal abandonat pe străzi căuta hrană într-o ghenă de gunoi. După cum arăta, numai piele şi oase, nici acest animal nu mai avea mult de trăit.

Alt cal, mai puţin norocos, a fost aruncat pe o grămadă de gunoi, după ce şi-a dat obştescul sfârşit. Stârvul stă abandonat de câteva zile pe strada Frunzei, în imediata apropiere a unor vile ce se ridică printre bordeie ţigăneşti. Foştii stăpâni ai calului, care mai păstrează în curtea mizeră doar căruţa rămasă fără animalul de povară, nu recunosc că mârţoaga le-a aparţinut. La marginea Galaţiului, pe un teren al fostelor sere Seromgal, alţi nouă cai abandonaţi sunt pe cale să moară de foame şi de frig. În aceeaşi situaţie se află alte zeci de cabaline abandonate pe străzile municipiului de la Dunăre, cu toate că există o hotărâre a Consiliului Local Galaţi care interzice creşterea cailor în interiorul oraşului.

Soluţia primăriei - abatorul

De situaţia creată, primarul Dumitru Nicolae acuză asociaţiile de protecţia animalelor, care, în opinia sa, ”nu au altă treabă decât să pupe căţeii în bot”. Iniţiativa asociaţiei ”Ajutaţi-l pe Lăbuş”, care poate aduna caii de pe străzi, cu condiţia ca municipalitatea să asigure hrana animalelor, nu a primit încă niciun răspuns din partea edilului şef Nicolae. Asta pentru că primarul Dumitru Nicolae are o altă idee: caii să fie adăpostiţi timp de două săptămâni în grajdurile firmei de salubritate Ecosal, după care să fie trimişi la un abator din Covasna. Asociaţia pentru protecţia animalelor, însă, doreşte salvarea cailor, care, după trecerea iernii, ar putea fi cedaţi unor gospodari din judeţ.
from gandul
SA TRAITI BINE! VOTATI "PD"!

Niciun comentariu: