luni, ianuarie 14, 2008

Iliescu: Băsescu are un comportament abuziv şi o mentalitate cadristă

Ion Iliescu

Ion Iliescu
Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine că preşedintele Traian Băsescu are un "comportament abuziv şi o mentalitate cadristă".

În opinia sa, ultimele evenimente din viaţa politică au readus în prim plan probleme privind principiile funcţionării instituţiilor statului de drept şi soarta democraţiei, apreciind, în context, că nu este necesară modificarea Constituţiei.

"Răbufnirea instinctuală împotriva numirii ca ministru al Justiţiei a doamnei Norica Nicolai este nu doar o simplă ranchiună - inadmisibilă pentru un om de stat -, ci expresia mentalităţii «cadriste» a d-lui Băsescu. Manipularea selectivă şi «dezgroparea» de dosare ale unor persoane indezirabile erau practicile obişnuite, folosite de vechile structuri ale statului totalitar şi ale PCR. Este inadmisibil pentru preşedintele României de astăzi să perpetueze asemenea practici" - afirmă Ion Iliescu pe blogul personal.

Fostul preşedinte consideră că, "prin comportamentul său, Traian Băsescu demonstrează că nu erau deloc lipsite de temei motivele pentru care Parlamentul României a votat, cu o mare majoritate, în favoarea suspendării sale".

"S-a greşit doar tactic prin declanşarea referendumului de demitere, pentru care societatea românească nu era pregătită. Pe fond, însă, cei 322 de parlamentari, atât de mult demonizaţi de Traian Băsescu şi de «trompeţii» săi, au avut motive temeinice să-l «sancţioneze» prin votul lor pe acest preşedinte care încalcă în mod sistematic, în continuare, spiritul şi litera Constituţiei. Unele păreri care atribuie vinovăţii Constituţiei, şi că s-ar impune modificarea acesteia pentru a asigura stabilitatea şi funcţionarea corectă a instituţiilor statului, sunt neconsistente" - este de părere preşedintele de onoare al PSD.

from adevarul

Niciun comentariu: