marți, ianuarie 22, 2008

Alimente care intaresc memoria

Suferiti de anxietate, depresie sau lipsa concentrarii? Pe langa cateva vizite la psiholog, exista anumite alimente care fac adevarate minuni cu mintea noastra.
Daca treceti printr-o perioada stresanta, in care nu puteti adormi, va treziti mai obositi decat v-ati culcat iar o simpla adunare vi se pare o sarcina imposibil de realizat, este cazul sa faceti mici schimbari in obiceiurile voastre zilnice.
NUTRITIONISTII RECOMANDA
Uleiul de peste, mai ales cel obtinut din pestele oceanic, contine cei mai importanti acizi grasi, care reprezinta piatra de temelie a celulelor creierului. Dar azi nu mai e nevoie sa ne chinuim cu uleiul de peste. Puteti folosi ulei de peste sub forma de capsule, care nu au miros si gust. Sunt foarte indicate in perioadele de stres intelectual si inaintea examenelor. Soia este un rezervor natural de lecitina, substanta esentiala de care avem nevoie pentru a putea rezolva cele mai dificile sarcini. Este bine sa consumam trei portii pe saptamana, fie sub forma de lapte de soia sau snitele. Mai ales persoanele in varsta, la care scaderea memoriei este normala si care, in plus, au o rezistenta scazuta in fata bolilor, beneficiaza din plin de efectele soiei.
ZAHAR NATURAL
Creierul nostru are nevoie de multa glucoza pentru a putea functiona. Ce-i drept, zaharul industrial are capacitatea de a fi asimilat usor de sange si, dupa doar un minut, mintea ne e din nou limpede. Dar pe cat de repede apare energia, tot la fel de repede dispare, provocand o cadere a randamentului intelectual, o senzatie de oboseala. In loc de zahar industrial, preferati zaharul din hidratii de carbon (cereale complete, nuci, orez nedecorticat, alune, musli). Ei contin o combinatie complexa de zahar (polizaharide), care este absorbita mai greu de sange (ne stimuleaza abia dupa 15 minute), dar fortificarea intelectuala dureaza cel putin 3 ore.
from ziarulziarul.ro

Niciun comentariu: