miercuri, ianuarie 23, 2008

Geoană propune măsuri pentru redresarea economică a României


Mircea Geoană
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a prezentat azi, la Iaşi, o serie de măsuri menite să scoată România din 'criza fără precedent în care se află'.

Geoană a spus că premierul Călin Popescu-Tăriceanu ar trebui să prezinte de urgenţă în Parlament o strategie care să ofere modalitatea de ieşire din impasul economic.

'Nu este vorba despre măsuri pe care unii ar putea să le interpreteze ca fiind cu caracter electoral, sunt lucruri elementare pe care orice guvern dintr-un stat european le aplică în situaţii de criză. Cerem reducerea dobânzii de referinţă practicate de BNR şi scăderea valorii TVA la alimentele de bază. De asemenea, trebuie ca investitorii să dea dovadă de o minimă solidaritate cu populaţia ţării în care fac profit şi să nu treacă la scumpiri masive. Totodată, este necesară introducerea unei taxe pe ieşirile masive de capital din ţară', a afirmat Mircea Geoană.

El a spus că Guvernul trebuie să prezinte o schiţă de modificare a modului în care vede execuţia bugetului pe 2008 şi să aplice măsurile sus-amintite pentru ca atunci când PSD va reveni la putere să găsească o 'economie în creştere şi o inflaţie în scădere'.
from adevarul

Niciun comentariu: