joi, ianuarie 24, 2008

Unirea Principatelor – Aniversare/ Traian Băsescu, fluierat în timpul discursului de la Iaşi

24/01/2008 de Ovidiu Ciutescu

Preşedintele Traian Bãsescu a fost huiduit şi fluierat, joi, în Piaţa Uniririi, din municipiul Iaşi, la începutul discursului pe care urma sã-l rosteascã şi a replicat imediat, criticând "politizarea" evenimentului, însã aceste manifestãri s-au repetat şi la finalul discursului sãu.

OBIECTIVE. "Îmi face plãcere sã revin la Iaşi, dar nu-mi face plãcere sã politizaţi o sãrbãtoare a moldovenilor", a spus Bãsescu imediat ce a fost huiduit şi fluierat de susţinãtorii rivalilor sãi politici la începutul discursului sãu. Bãsescu a remarcat "marea realizare a politicienilor de la vremea Unirii Principatelor, care au ştiut sã facã Unirea, una dintre realizãri fiind înfiinţarea Înaltei Curţi de Casaţie, care a dat atribuţii şi misiunea de a judeca faptele demnitarilor şi miniştrilor de la acea vreme". În discursul rostit, Traian Bãsescu a insistat asupra nevoii ca toţi cetãţenii sã fie egali în faţa legii. El a arãtat cã România, ca şi în perioada Unirii Principatelor, are nevoie de reforme, deşi astãzi la un alt nivel. El a spus cã este nevoie de continuarea proceselor de modernizare a statului român, a Justiţiei, cã este nevoie de instituţii care sã-i serveascã pe români în primul rând, de modernizarea agriculturii, sãnãtãţii, educaţiei, infrastructurii, precum şi a aparatului birocratic. "Acestea sunt obiective pe care le putem realiza dacã suntem solidari, solidari în primul rând cu aspiraţiile românilor, solidari cu viitorul nostru, solidari cu ideea cã România nu poate rãmâne o ţarã care sã se plimbe în zona de mediocritate", a mai afirmat şeful statului. El a adãugat cã poporul român meritã mai mult, iar politicienii au obligaţia sã ofere românilor ceea ce meritã. Menţionând cã acest lucru nu se va realiza dacã nu existã voinţa de modernizare, preşedintele a subliniat cã politicienii sunt cei care trebuie sã aibã aceastã voinţã şi a dat asigurãri cã el va continua sã militeze pentru modernizarea instituţiilor statului şi pentru punerea lor în slujba românilor. "Vã doresc din tot sufletul sã trãiţi bine!", şi-a încheiat Bãsescu discursul, la finalul cãruia a fost din nou fluierat şi huiduit.

PROGRAM. Preşedintele Traian Bãsescu a sosit, joi, în jurul orei 11.00, în Piaţa Unirii, din municipiul Iaşi, unde au început manifestãrile prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române şi a trecut în revistã garda de onoare, care i-a prezentat onorul. Înaintea rostirii discursurilor, preşedintele Bãsescu şi premierul au schimbat câteva cuvinte. Însã, dupã ce şi-au rostit discursurile, cei doi au stat cu spatele unul la celãlalt. Bãsescu a vorbit apoi cu un bãrbat îmbrãcat în costum de epocã, reprezentându-l pe Moş Ion Roatã, dupã care a urcat pe scena special amenajatã în Piaţa Unirii, unde la scurt timp au sosit şi celelalte oficialitãţi, printre care şi premierul Cãlin Popescu Tãriceanu.

from jurnalul national



SA TRAITI BINE! VOTATI Prostia Democrata!

Niciun comentariu: