sâmbătă, ianuarie 26, 2008

O bere = 0,2 grame/litru alcool în sânge = adio permis

Poliţiştii bucureşteni le-au pus gând rău şoferilor care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau care nu şi-au încheiat poliţa de asigurare obligatorie RCA.

Agenţii de circulaţie stau cu ochii şi pe cei care blochează traficul mijloacelor de transport în comun, aceştia riscând chiar pedeapsa cu închisoarea. Astfel, în noaptea de joi spre vineri, în doar trei ore, au fost controlaţi peste 250 de şoferi, dintre care doi s-au ales cu dosare penale, şase au rămas fără permise de conducere şi 110 au fost amendaţi sau au rămas fără talonul maşinii pentru că nu aveau asigurarea auto obligatorie.

„Cei mai mulţi nu ştiu că un pahar cu bere (de aproximativ 240 de mililitri) înseamnă echivalentul a 0,2 grame/litru de alcool pur în sânge şi că în acest caz rămân fără permis pentru o perioadă de 90 de zile. Cei care beau mai mult, cum ar fi 400 de mililitri de vin, strâng în sânge 0,8 grame/litru de alcool pur şi riscă până la 5 ani de închisoare“, au precizat poliţiştii care au participat la razie.

„Cu această ocazie s-a ales cu dosar penal şi o şoferiţă de 21 de ani, din judeţul Ialomiţa, care a blocat intersecţia străzilor Dr. Felix cu Constantin Caracaş, după ce a staţionat mai bine de o oră pe linia de tramvai. Ea riscă acum de la 3 luni la 2 ani de închisoare“, a declarat unul dintre agenţii de circulaţie.
from evz.ro

Niciun comentariu: