joi, ianuarie 24, 2008

"BEBI OVĂZ CU MERE", PRODUS EXTREM DE PERICULOS PENTRU COPIII MICI

Pesticide şi substanţe cancerigene într-un lot de cereale pentru copii. Alerta a venit de la Paris şi a fost transmisă şi ministerului Sănătăţii din România, care a dispus imediat retragerea de pe piaţă a cerealelor. Reprezentanţii firmei importatoare, spun că produsul a fost distribuit în toată ţara, dar că au fost vândute doar câteva zeci de cutii. Dezvăluirile au fost facute publice de jurnaliştii de la Gardianul. Un lot al produsului „Bebi ovăz cu mere", fabricat de o firmă slovenă a fost retras de urgenţă de pe pieţele europene, după ce laboratoarele de profil din Paris, au depistat în acest produs pentru copii două substanţe periculoase.

Semnalul de alarmă a fost transmis şi Ministerului Sănătăţii din România. În urmă cu 10 zile toate inspecţiile sanitare de stat din ţară au demarat controale la firma importatoare, precum şi la firmele care se ocupă cu distribuţia, în vederea retragerii de pe piaţă a produselor din lotul respectiv.

Potrivit jurnaliştilor de la Gardianul, în alerta transmisă de minister se specifica faptul că lotul respectiv conţine două substanţe considerate extrem de toxice în orice aliment.

Reprezentanţii firmei importatoare le-au declarat jurnaliştilor că produsul a fost distribuit în toată ţara şi că au fost vândute doar câteva zeci, restul găsindu-se de pe stocuri. Aceştia susţin că au recuperat produsele şi le-au distrus, firma producătoare urmând să-i despăgubească.

Din fericire, produsele nu au fost vândute prin hipermarketuri, ci doar prin farmacii. Produsul „Bebi ovăz cu mere" are în compoziţie fulgi de ovăz şi mere şi este destinat copiilor de peste 5 luni.

Antena 3

Niciun comentariu: