marți, ianuarie 22, 2008

VORONIN: ROMÂNIA DUCE O "POLITICĂ AGRESIVĂ" ÎMPOTRIVA MOLDOVEI

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin aduce noi acuze României. Înaintea vizitei la Moscova, Voronin a calificat înfiinţarea Mitropoliei Basarabiei drept "o componentă a politicii agresive a României". Voronina subliniat că Patriarhia Ortodoxă Romana "până în prezent, nu a recunoscut Moldova drept stat suveran". Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, se întâlneşte marţi, la Moscova, cu omologul său rus Vladimir Putin.

Voronin speră să obţină sprijinul liderului rus pentru o soluţionare favorabilă a crizei din Transnistria. În acest scop, potrivit presei de la Moscova, Voronin va promite să păstreze neutralitatea Republicii Moldova şi să modifice imnul, stema şi drapelul naţional, pentru a nu mai semăna cu ale României.

Luni, preşedintele de la Chişinău a primit, din partea unei fundaţii patronate de Patriarhia Rusă, un premiu de câteva zeci de mii de dolari.

Patriarhul Aleksii al II-lea şi-a afirmat sprijinul pentru conducerea de la Chişinău care depune eforturi pentru a menţine unitatea canonică a Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei Moscovei.

Antena3.ro

Niciun comentariu: