vineri, ianuarie 25, 2008

COPILUL DISPĂRUT ÎN JUDEŢUL CONSTANŢA A MURIT DE EPUIZARE, FRIG ŞI FOAME

A murit de epuizare, de frig şi de foame şi nimeni din cei care au trecut pe lângă el când era în viata nu l-a ajutat. Bogdan, băieţelul de 9 ani dispărut din comuna Poarta Albă, a fost găsit marţi seară pe câmp fără suflare după ce rătăcise 20 de kilometri. Medicii legişti cred că micuţul a murit chiar în seara zilei în care a dispărut.

Marţi seară vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei lui Bogdan. Au crezut până în ultima clipă că-l vor găsi în viaţă, mai ales că veşti despre copilul lor apăreau mereu. 200 de poliţişti, 30 de voluntari şi un elicopter nu au fost suficienţi ca să-i salveze viaţa lui Bogdan. Poate mai şocant e faptul că băieţelul a cerut ajutorul unor localnici. Aceştia însă, cu un cinism fără margini, nu l-au crezut.

Poliţiştii spun că băiatul s-a rătăcit şi nu a mai găsit drumul spre casă. Astfel expică anchetatorii de ce era copilul la 20 de kilometri depărtare, nu însă şi de ce poliţiştii au trecut pe lângă el. Necropsia a confirmat că Bogdan a fost răpus de frig, foame şi oboseală. Părinţii sunt distruşi. Au sperat până în ultima clipă că îşi vor găsi copilul în viaţă. Acum, ei se pregătesc de înmormântare, iar poliţia română de încă un caz clasat.

Bogdan nu este singurul copil care se rătăceşte şi moare. Înaintea lui, au fost şi alţii. Vlad Tudor, băieţelul pierdut în Pădurea Niculiţel sau Roxana Iakab, dispărută din Hoghiz. Acestea sunt eşecuri pentru cei care anchetează astfel de cazuri, dar şi pentru societate, pentru că nu a învăţat nimic din moartea acestor copii. Nici măcar o banală lecţie de voluntariat.
from antena3

Niciun comentariu: