marți, ianuarie 22, 2008

Sexul lui Terente a intrat in reparatie capitala

O legenda a Institutului de Medicina Legala, organul sexual al haiducului Terente, s-a degradat dupa cei 80 de ani petrecuti in formol. Specialistii institutului l-au reconditionat si l-au pus iar la conservat intr-o solutie pe baza de glicerina. Dar pentru a i se asigura nemurirea, e nevoie de tehnologie moderna: implantul cu silicon.

Cel mai faimos exponat

de la Muzeul IML.

Dupa exact 80 de ani de cind a fost despartit de corp, organul sexual al faimosului haiduc Terente s-a degradat sever din cauza formolului in care a fost conservat, iar pielea ramasa a ajuns atit de subtire, incit este aproape transparenta.

Specialistii de la IML au realizat o solutie noua in care sa conserve penisul, bazata pe glicerina, si au cusut tegumentul cu un fir lat, de rafie, ca sa nu se sfisie. Operatia a durat exact o zi, dar cei care au efectuat-o nu sint pe deplini multumiti de rezultate. „Din pacate, lipsesc bucati de piele. Orice exponat se deterioreaza in timp“, spune medicul George Cristian Curca, directorul adjunct al IML.

Umplut cu vata

Operatia de reconditionare le-a adus medicilor legisti si o surpriza. „Atunci am descoperit ca, in borcan, nu era organul intreg, ci doar pielea penisului, umpluta cu vata“, spune medicul Curca. Motivele care au stat la baza acestei metode de conservare pot fi doar intuite. „La data conservarii lui, nu existau mijloacele tehnice pentru conservarea intregului organ. De aceea, probabil, profesorul Mina Minovici a preferat sa recolteze doar pielea, pe care a umplut-o cu vata“, spune dr. Curca.

Penisul lui Terente masoara 22 de centimetri si e conservat in stare de erectie. „Valoarea exponatului e data si de tatuajul de pe el“, explica medicul. Textul tatuajului este, in orice caz, nerecomandat minorilor: „Fut bine si apasat la cioc“.

Metode moderne de conservare

Totusi, viitorul celui mai celebru penis din Romania sta in tehnologia moderna. „Mi-as dori sa incercam o metoda de conservare cu silicon. Este cea mai buna. Dar pentru ca nu mai exista sistemul circulator al penisului, prin care sa fie injectat silicon, trebuie facut mai intii un fel de suport pe care sa stea pielea, iar, apoi, intreaga piesa sa fie cufundata in silicon“, explica doctorul Curca. „Problema trebuie studiata foarte atent, pentru ca nu ne putem asuma riscuri cind vine vorba de un asemenea exponat celebru. Daca nu se va putea face in tara, vom cauta in strainatate. Cel mai probabil in Germania“, incheie Cristian Curca.

  • Rasputin e mai tare

In 2004, cu ocazia inaugurarii Muzeului Erotic din Sankt Petersburg, a fost expus un alt penis celebru: cel al lui Grigori Rasputin, misteriosul sfetnic al ultimului tar rus. Daca „arma“ lui Terente are 22 de centimetri, cea a rusului are 28.

  • Viata lui Terente

Vasali Stefan al lui Terente s-a nascut in 1895, in satul Carcaliu, aproape de Braila, intr-o familie numeroasa de pescari saraci. In 1916, a facut armata la marina si a luptat in Primul Razboi Mondial. Apoi, a lucrat pe la diversi mestesugari din Braila. Dupa numeroase jafuri si rapirea, in 1924, a doua tinere virgine pe care le-a dus in birlogul sau din baltile Brailei si le-a siluit, Terente devenise deopotriva bandit celebru si amorez feroce. Autoritatile pusesera un premiu-record, de 200.000 de lei, pentru a fi prins viu sau mort. In prinderea lui Terente s-a implicat insusi seful Marelui Stat Major al Armatei. El a venit cu sute de soldati care au luat la puricat toate baltile Brailei. Imensa desfasurare de forta a costat 1.620.000 de lei. Terente a fost prins abia in 1927, de catre un jandarm, care l-a impuscat.

from cotidianul

Niciun comentariu: