sâmbătă, ianuarie 26, 2008

Româncă de 14 ani, cumpărată de un reporter britanic sub acoperire


LONDRA / 23:28, 25.01.2008

Un reporter britanic sub acoperire a reuşit să cumpere o adolescentă româncă în vârstă de 14 ani, cu numai 800 de euro, de la proxeneţii ei din Iaşi.

Reporterul a cumpărat fata, pe nume Monica, de la două femei-proxenet pe care le-a întâlnit la o benzinărie din Iaşi, unde mersese să facă o investigaţie privind traficul de persoane, relatează Daily Mail, în ediţia electronică, prezentând întregul şir al evenimentelor.

Remarcând ignoranţa poliţiei, care a trecut prin apropiere în timpul tranzacţiei, reporterul povesteşte cum, în urma unei consultări rapide a proxeneţilor cu "proprietarul" fetei, venit la faţa locului într-o maşină marca BMW cu geamuri fumurii, a reuşit să o cumpere pe aceasta în schimbul sumei de 800 de euro, pentru a o duce în Marea Britanie.

După realizarea "tranzacţiei" şi după ce s-a îndepărtat de zona în care a avut loc aceasta, reporterul i-a dezvăluit fetei că nu o va duce în Marea Britanie, ci la un centru special pentru victimele traficului de persoane, lovindu-se de nemulţumirea acesteia, manifestată prin plânsete şi ţipete.

Potrivit afirmaţiilor sale, Monica a fost vândută de familia ei traficanţilor la vârsta de nouă ani. Aceştia au vândut-o apoi unei alte bande, care a dus-o în Bucureşti, unde a fost obligată să se prostitueze. Nemulţumită însă de tratamentul primit, fata a fugit şi a fost primită într-un centru pentru copii ai străzii şi prostituate, unde a fost abuzată de băieţi şi a fost nevoită să plece.

Potrivit Daily Mail, în Marea Britanie, 75 la sută dintre bordeluri oferă fete din Europa de Est, în timp ce zeci de site-uri îmbie la servicii sexuale oferite de numeroase tinere.

Înainte de a pleca spre România, povesteşte reporterul, a postat pe un site numit EUrotica un anunţ privind tinere est-europene care oferă sex neprotejat şi la preţuri mici, primind în decurs de două ore 400 de cereri, totalizând suma de 40.000 de lire sterline, iar în decurs de o săptămână peste 1.000 de e-mailuri şi telefoane. Unii dintre bărbaţi, afirmă reporterul, întrebau dacă există şi fete mai tinere de 18 ani.

Continuându-şi investigaţia, reporterul a aflat, din dialogurile sale cu un traficant pe nume Ştefan, care a fost încarcerat pentru scurt timp la Bucureşti pentru trafic de persoane, cum vinde acesta fete unor reţele străine care le livrează apoi bordelurilor britanice.

Acesta povesteşte cum îşi alege victimele, interesându-se de familie şi situaţia financiară a acestora, pentru ca rudele să nu vină ulterior să le caute. În cazul în care acestea refuză să se prostitueze sunt ţinute izolate într-o casă, unde sunt obligate să facă acest lucru.



Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 25.01.2008 la ora 22:27

Niciun comentariu: