joi, ianuarie 24, 2008

SORINEL TENORUL DE AUR. MANELE LA OPERA NAŢIONALĂ

Opera Naţională din Bucureşti a găzduit filmări de manele. Înregistrarea videoclipului manelistul Sorin Copilul de Aur, „La culcare... Noapte bună”, este considerată nepotrivită şi reprezintă o ofensă adusă prestigiului artistic al instituţiei, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Directorul Operei, Cătalin Ionescu-Arbore a semnat un contract, pentru suma de 500 de lei, în care autorizează filmarea unui videoclip de manele în sala Operei Naţionale. În februarie anul trecut, Sorin Copilul de Aur, împreună cu echipa sa, a folosit clădirea Operei timp de o oră, pentru a-şi filma videoclipul manelei, informează cei de la Evenimentul Zilei.

Un an mai târziu, „tranzacţia” a fost dezvăluită. Reprezentanţii Operei nu au formulat un comunicat în care să explice situaţia. Directoarea de imagine a instituţiei s-a contrazis în declaraţii de la o zi la alta şi a afirmat că o anchetă internă se află în derulare.

Documentul prin care Opera a închiriat sala manelistului Sorin Copilul de Aur este ştampilat de „Ministerul Culturii şi Cultelor”, ceea ce presupune că guvernul şi-a dat acordul.

Consiliul de Administraţie al Operei Naţionale Bucureşti a decis, în urma şedinţei de luni, sancţionarea consilierului juridic al instituţiei, pentru neglijenţă în serviciu, în urma apariţiei în presă a materialelor legate de filmarea unui clip pe scena teatrului de către manelistul Sorinel, copilul de aur.

Conducerea ONB regretă incidentul care a condus la asocierea imaginii instituţiei cu un gen muzical care nu are legătură cu politica managerială a teatrului, cu preferinţele publicului care vizitează Opera sau cu prestaţia artiştilor care evoluează pe prima scenă lirică a ţării.

„La culcare... Noapte bună” - maneaua filmată la Operă

Antena3.ro

Niciun comentariu: