joi, aprilie 24, 2008

BĂSESCU L-A REVOCAT PE ŞEFUL PROTOCOLULUI PREZIDENŢIAL, LA CÂTEVA ORE DE LA NUMIRE

Băsescu l-a revocat pe şeful Protocolului prezidenţial, la câteva ore de la numireZiua răzgândirii la Palatul Cotroceni. Traian Băsescu a revocat după numai câteva ore un personaj cheie - noul şef al protocolului de stat, despre care se spune că ar fi colaborat cu Securitatea. Este vorba despre Valeriu Arteni, fost ambasador al României la Seul. El a fost numit consilier de stat, joi dimineaţă la ora 10.00, iar la ora 16.00 administraţia prezidenţială anunţă că l-a şi revocat. Palatul Cotroceni nu precizează motivele care au condus la această decizie.

Informaţii despre colaborarea lui Valeriu Arteni cu Securitatea au fost făcute publice într-un interviu acordat de colonelul SIE Octavian Hârşeu, adjunct al ambasadorului român în Irak şi negociator în eliberarea ziariştilor răpiţi. Hârşeu a povestit că, în 1972, când era coleg cu Arteni la Institutul de Studii Orientale din Bucureşti, acesta a fost racolat şi trimis în Vietanam, chiar la recomandarea lui.

Valeriu Arteni a activat mai întâi în cadrul ambasadei din Vietnam şi apoi a ajuns ambasador. Tot în perioada ceauşistă, a mai fost ambasador în Pakistan.

Antena3.ro

Niciun comentariu: