miercuri, aprilie 23, 2008

ITALIA AR PUTEA REINTRODUCE VIZELE PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI

Italia ar putea reintroduce vizele pentru cetăţenii româniNoua coaliţie care a venit la putere în Italia ar putea reintroduce vizele pentru români. Ba mai mult, apropiaţii viitorului premier Silvio Berlusconi spun că ar putea aduce în discuţie în cadrul Uniunii Europene legile privind libera circulaţie. Italienii vor măsuri drastice, ca răspuns la agresiunea comisă de românul Ioan Rus.

Securitatea înainte de toate. Asta a spus marţi Silvio Berlusconi, dând de înţeles că guvernul pe care îl va conduce va lua măsuri urgente împotriva imigranţilor infractori. Gianfranco Fini, aliatul politic al lui Berlusconi a folosit termeni mai duri: „Nu exclud posibilitatea reintroducerii vizelor pentru români”, a spus el. El a susţinut de asemenea că Italia ar putea aduce în discuţie la Bruxelles problema liberei circulaţii în Uniunea Europeană.

Declaraţiile celor doi lideri politici italieni vin la câteva zile după ce Roberto Marroni, foarte probabil viitorul ministru de Interne al guvernului Berlusconi a spus că ar putea fi adoptat un nou decret de expulzare a imigranţilor care comit infracţiuni pe teritoriul italian.

Imigraţia a redevenit un subiect fierbinte pe scena politică italiană după agresiunea comisă săptămâna trecută de Ioan Rus, care a violat şi înjunghiat o studentă africană, la Roma. Primul decret de expulzare a străinilor care comit infracţiuni a fost adoptat în noiembrie, după ce românul Nicolae Mailat a fost arestat sub acuzaţia că a ucis o italiancă.

ITALIENII CER MĂSURI DRASATICE ÎMPOTRIVA IMIGRANŢILOR

Antena 3

Niciun comentariu: