marți, aprilie 22, 2008

Culmea economisirii: să zbori deasupra Atlanticului cu rezervorul aproape gol!

Va aduceti aminte de celebrele anecdote cu si despre "culmi"? Se pare ca cei de la Continental Airlines incearca sa realizeze o noua "culme": aceea a economisirii.

Conform unui studiu publicat de Le Figaro, avioanele companiei Continental Airlines au efectuat curse regulate transatlantice fara ca nivelul de carburant din rezervoarele aeronavelor sa fie cel normal. Si acest lucru datorita dorintei de a face economii la carburanti.

Conform informatiilor publicatiei franceze, avioanele model Boeing 757 ale Continental Airlines executau curse transatlantice, iar cand ajungeau la destinatie, indicatoarele de la rezervoare erau pe rosu.

Modelul Boeing 757, care poate transporta 175 de pasageri, nu este proiectat pentru curse transatlantice, ci pentru a face legaturi intre diferite locatii din Statele Unite.

Cand avionul efectua curse dinspre Statele Unite spre Europa, nu existau probleme datorita faptului ca vantul sufla de la vest la est si impingea aparatul de zbor. Asadar, problemele interveneau numai in sensul spre New-York.

Robert Mendez, un senator din New Jersey a reprosat Autoritatii Nationale de Aviatie ca a ignorat aceasta situatie. In 1990, din cauza carburantului insuficient, un avion a cazut aproape de New York. Accidentul s-a soldat cu 73 de morti.

Data: 22 aprilie 2008

Sursa: Le Figaro

Niciun comentariu: