vineri, aprilie 25, 2008

NEBUNIA MENTOS: 1.300 BELGIENI AU STABILIT UN RECORD DE GHEIZERE CU COLA DIETETICĂ

Nebunia Mentos: 1.300 belgieni au stabilit un record de gheizere cu Cola dietetică (VIDEO)Studenţii din oraşul belgian Leuven au stabilit un nou record mondial pentru cele mai multe „fântâni Mentos”, creând simultan 1.360 de gheizere, informează Daily Mail. După ce fiecare a pus un tub de bomboane într-o sticlă de Cola Light, piaţa Ladeuzeplein a devenit o mare de spumă, sucul carbonizat ţâşnind până la 9 metri înălţime. Precedentul record mondial a fost stabilit în SUA, când 973 de sticle de Cola au fost „lansate” simultan.

Clipuri video despre reacţia dintre Mentos şi Cola Light au fost postate mereu pe paginile de internet de divertisment, atrăgând milioane de vizitatori. Nebunia a avut însă şi rol publicitar, pentru că vânzările Mentos au crescut cu 20% în ultimul an. Producătorul de dulciuri estimează că nebunia valorează în jur de 10 milioane de dolari, drept publicitate gratis.



Coca-Cola a semnat de asemenea înţelegeri cu site-urile video de pe internet şi chiar a avut postat pe site-ul oficial al companiei, timp de trei luni, un filmuleţ cu reacţia dintre Cola Light şi Mentos.

Nebunia Mentos - Coca Cola


Deşi nu s-a găsit încă o explicaţie ştiinţifică pentru fenomen, experţii au căzut de acord că este vorba despre o reacţie fizică şi nu chimică. Cel mai probabil, reacţia este cauzată de miile de pori minusculi de pe fiecare bomboană Mentos, care permit formarea bulelor cu dioxid de carbon pe bomboană. Acestea se desprind când bomboana ajunge la fundul sticlei şi creează o reacţie de gheizer.

Deşi există zvonuri că se poate muri dacă Mentos şi Cola sunt consumate simultan de oameni, nicio fatalitate nu s-a înregistrat până în prezent.

Antena3.ro

Niciun comentariu: