duminică, aprilie 20, 2008

EMIL CONSTANTINESCU L-A ATACAT DUR PE TRAIAN BĂSESCU DUPĂ CE ACESTA A CRITICAT UNIVERSITĂŢILE ROMÂNEŞTI

Emil Constantinescu l-a atacat dur pe Traian Băsescu după ce acesta a criticat universităţile româneşti Fostul şef de stat Emil Constantinescu l-a atacat dur pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu afirmaţiile acestuia despre universităţile româneşti. Reacţia lui Constantinescu vine după ce sâmbătă, la congresul studenţilor, Traian Băsescu a spus că universităţile româneşti au devenit fabrici de diplome. Emil Constantinescu spune că Traian Băsescu nu are pregătirea necesară pentru astfel de aprecieri la adresa învăţământului superior şi face chiar o analogie între actualul şef al statului şi Nicolae Ceauşescu.

Emil Constantinescu susţine că nivelul scăzut al cercetării este legat de lipsa laboratoarelor şi, implicit, de cea a finanţării din domeniu, şi că nu are nicio legătură cu performanţele profesionale. Fostul preşedinte susţine însă că Traian Băsescu nu este în măsură să critce învăţământul superior: „Sunt stupefiat de modul în care o persoană rudimentară şi fără nici o competenţă în aprecierea mediului academic îşi poate permite să emită judecăţi de valoare doar pentru faptul că la un moment dat a primit câteva milioane de voturi pentru că a recitat bine unele slogane electorale”, a declarat Emil Constantinescu.

Fostul preşedinte consideră că astfel de declaraţii venite din partea şefului statului nu pot să provoace decât derută şi să descalifice mediul universitar. „Încă puţin şi vom ajunge exact în perioada Ceauşescu în care, pentru că în mediile intelectuale şi în presă un cizmar a fost declarat geniu, a ajuns să ne dea indicaţii cum să se dezvolte învăţământul superior, cercetarea ştiinţifică şi cultura. Încă puţin şi preşedintele Băsescu îşi va permite să ne ţină şi dizertaţii filozofice”, a susţinut Constantinescu.

În prezent, Emil Constantinescu este profesor doctor la catedra de geologie a Universităţii Bucureşti şi preşedinte de onoare al Senatului Universităţii.

Antena 3

Niciun comentariu: