vineri, aprilie 25, 2008

Prunea: „După 30 iunie, Poli trebuie să folosească altă denumire şi alte culori”


Fostul patron al Politehnicii Timişoara, Claudio Zambon, a declarat, vineri, agenţiei NewsIn, că gruparea lui Marian Iancu riscă o penalizare de şase puncte pentru fiecare meci în care va mai folosi actualul nume şi culorile, după data de 30 iunie, conform unei decizii luate de TAS.

"Hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv a venit astăzi (n.r. vineri) şi reglementează următoarele: până la 30 iunie 2008 se pot folosi denumirea, culorile şi palmaresul. De la această dată, orice menţiune în ziare, folosirea oricărei combinaţii alb-violet va duce la şase puncte penalizare pentru noua echipă în sezonul viitor", a declarat Claudio Zambon.

Mai mult, omul de afaceri italian a precizat că gruparea lui Marian Iancu nu va mai putea folosi începând cu 30 iunie 2008 cuvintele Politehnica şi Timişoara combinate în denumirea echipei: "Din 30 iunie 2008, TAS i-a permis lui Iancu să folosească cuvintele Politehnica sau Timişoara separat, dar nu sunt de acord cu aşa ceva şi voi cere daune dacă acest lucru se va întâmpla. Ei trebuie să-mi dea 450.000 de euro ca urmare a folosirii denumirii în meciurile din returul sezonului trecut, precum şi în actuala ediţie de campionat. Ăsta e cadoul de Paşte pe care i l-am promis lui Iancu şi mă bucur că a avut acea presimţire că nu va mai avea voie să joace în alb-violet".

Directorul Departamentului Relaţii Internaţionale al FRF, Florin Prunea, a confirmat faptul că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a înştiinţat vineri Federaţia Română cu privire la noua decizie. "La FRF a sosit astăzi de la TAS decizia prin care FC Poli 1921 Ştiinţa Timişoara este obligată ca după 30 iunie să folosească o altă denumire, care să nu aibă legătură cu numele actual şi din care să lipsească anul 1921, deoarece ţine de istoria şi palmaresul echipei. În decizie se exemplifică şi o denumire posibilă, Poli AEK Timişoara. De asemenea, printre noile culori ale echipei nu trebuie să fie violetul. Dacă nu va face acest lucru, Poli Timişoara poate pierde câte şase puncte pentru fiecare meci în care foloseşte vechea denumire şi culorile actuale, conform ultimei decizii a TAS", a spus Prunea pentru NewsIn.

Niciun comentariu: