luni, aprilie 21, 2008

PENSIE DE 5 MILIOANE DE EURO PENTRU O DIRECTOARE DE LA BBC

Pensie de 5 milioane de euro pentru o directoare de la BBCUnul dintre cei mai longevivi angajaţi ai BBC părăseşte compania cu cea mai mare pensie individuală într-un sector public, cu un fond total în valoare de aproape 5 milioane de euro. Jenny Abramsky, în vârstă de 61 de ani, care renunţă la funcţia de director de sunet, a lucrat pentru BBC aproape 40 de ani, informează The Daily Telegraph.

Având în vedere salariul ei, Jenny va putea să obţină 236.000 de euro anual după ce părăseşte BBC pentru a deveni preşedinta fundaţiei Heritage Lottery. Conform ultimului raport anual al BBC, Abramsky, care câştigă 400.000 de euro anual, are un fond de pensii mai mare decât orice alt membru al consiliului de conducere. Mark Byford, directorul general adjunct, are un fond de 3,1 milioane de euro, în timp ce directorul executiv al BBC Worldwide a acumulat o pensie în valoare de 3,2 milioane de euro.

Jenny Abramsky va părăsi postul în septembrie pentru a prelua de la Dame Liz Fotrgan postul de preşedinte la Heritage Lottery. Abramsky şi-a început cariera la BBC ca asistent operator şi apoi a fost editor pentru programele The World şi Today.

Antena3.ro

Niciun comentariu: