miercuri, aprilie 23, 2008

Italia: „Români, denunţaţi-vă conaţionalii infractori!”

Partidul Românilor din Italia (PIR) a lansat un comunicat de presă prin care îndeamnă toţi cetăţenii români care locuiesc şi muncesc în Peninsulă „să denunţe orice caz în care observă fapte ilegale comise de conaţionali autorităţilor italiene şi să sesizeze orice situaţie care ar putea crea un potenţial pericol pentru siguranţa publică", informează agenţia de presă Apcom.

În contextul cazului de violenţă petrecut joia trecută la Roma, PIR reaminteşte obligaţia românilor de a-şi denunţa conaţionalii care comit infracţiuni, pentru a preveni alte acte de delincvenţă împotriva societăţii şi pentru a menţine demnitatea tuturor persoanelor care muncesc cinstit şi care compun comunitatea italo-română.

Denunţurile pot fi făcute autorităţilor italiene, instituţiilor diplomatice române din Peninsulă, asociaţiilor de români constituite în teritoriu şi chiar partidului însuşi.

În comunicat era menţionat: „Fără un efort civic serios, cazurile izolate de violenţă vor dăuna tuturor celor care doresc să trăiască, să muncescă şi să se integreze în societatea italiană. Să-i denunţam pe delincvenţi, fără remuşcări, deoarece ei nu ne permit să ne trăim vieţile linistiţi, iar o atitudine indiferentă, pasivă din parte noastră, a românilor, este inadmisibilă".
sursa adevarul.ro

Niciun comentariu: