luni, aprilie 21, 2008

Mall-mania a cuprins întreaga Românie

Românii au venit cu mic, cu mare pentru a vedea cel mai mare ...
Sute de mii de români iau cu asalt zonele comerciale în fiecare weekend. Succesul acestui gen de afaceri stă la baza altor proiecte

Circulaţia în zona de nord a Capitalei a fost din nou blocată ieri, de mii de maşini. Românii se înghesuiau nu la biserică, deşi a fost sărbătoarea Floriilor, ci la cumpărături în zona comercială Băneasa. Isteria s-a instalat încă de la primele ore ale dimineţii, pentru că bucureştenii, dar şi cei din zonele limitrofe Capitalei s-au înghesuit cu mic, cu mare să viziteze cel mai mare mall din România.

Dacă până cu numai o săptămână în urmă, bucu­reştenii umpleau staţiunile de pe Valea Prahovei sau îşi petreceau weekendurile în casele de vacanţă, în acest sfârşit de săptămână situaţia a stat cu totul altfel. Mii de prahoveni, dâmboviţeni, ilfoveni şi ialomiţeni s-au bulucit la intrările noului mall din Băneasa cu aproape o oră înainte de deschiderea acestuia.

Traficul către zona co­mercială Băneasa a fost unul de calvar pe ambele sensuri. Dinspre Bucureşti, maşinile circulau bară la bară încă de la Piaţa Presei Libere, iar dinspre Ploieşti, coloana începea încă din Otopeni.

Cele două malluri din Cluj au peste 300.000 de clienţi ...
Înghesuială şi la Cluj

Cele două malluri din Cluj au înregistrat în ultima lună creşteri semnificative de vizitatori. La cei circa 35 de mii de cumpărători care trec zilnic pe la Iulius Mall, se adaugă în weekend de două ori mai mulţi, la fel ca şi la Polus Center, faţă de cei circa 22 de mii de vizitatori în mod curent. Potrivit lui Bogdan Stanciu, PR manager la Polus, explicaţia o constituie venirea primăverii, dar şi evenimentele organizate la fiecare sfârşit de săptămână.

Dacă la Polus a fost organizată o expoziţie de maşini, la Iulius Mall, vizitatorii au putut ocupa terasele exterioare ale cafenelelor şi au putut vedea o expoziţie de mobilă. De la inaugurarea din toamna trecută, doar la Polus au trecut peste patru milioane de vizitatori. Din acest an, peisajul mallurilor clujene se va dubla, existând încă două asemenea proiecte. (Alice Baciu)

Continuarea in adevarul.ro

Niciun comentariu: