vineri, aprilie 25, 2008

Italia: „Mă întorc în România, pentru că nu mă mai simt în siguranţă”

„În Italia este atât de multă delincvenţă, încât şi românii pleacă". Aşa începe o scrisoare primită pe adresa redacţiei ziarului italian „La Nazione", în care un italian povesteşte intenţiile prietenului său român de a părasi Peninsula pentru că nu se simte în siguranţă.

„Un român, un prieten de-al meu, care trăieşte într-un oraş mare din Italia, mi-a spus că vrea să se întoarcă în România. Vrea să plece împreună cu soţia şi copiii săi, pentru că Italia nu este o ţară sigură în ceea ce priveşte siguranţa. El a declarat că îi este frică pentru familia sa şi mai ales pentru fiicele sale."

De asemenea, italianul spune că românul locuieşte în Italia de mai mulţi ani şi este un cetăţean respectabil. „Cred că prietenul meu va pleca din Italia, pentru că îl văd foarte preocupat de această nesiguranţă. Vom ajunge să locuim alături de criminali, pentru că persoanele care muncesc, care au o familie şi duc o viaţă cinstită vor pleca în ţarile lor de origine."

Italianul îşi încheie scrisoarea printr-o întrebare adresată autorităţilor: „Acum toţi vorbesc de siguranţă, care a dispărut. Politicienii promit că vor face tot ce este necesar pentru a restabili siguranţa, dar între timp noi ne dovedim incapabili să gestionăm un fenomen care ia amploare. O vom face în timp util?"

sursa adevarul.ro

Niciun comentariu: