miercuri, aprilie 23, 2008

ITALIA. CANDIDAŢII LA PRIMĂRIA ROMEI SE CEARTĂ DIN CAUZA BRĂŢĂRILOR ANTI-VIOL

Italia. Candidaţii la Primăria Romei se ceartă din cauza brăţărilor anti-violMinistrul Culturii, Francesco Rutelli, a venit cu o propunere privind protejarea femeilor faţă de viol care a stârnit polemici aprinse în Italia. Acesta a propus ca femeilor nevoite să traverseze singure zone riscante din oraş, pe timpul nopţii, să li se dea brăţări speciale pentru localizare, care ar alerta poliţia în caz de pericol. Propunerea candidatului la Primăria Romei a survenit în urma unui atac brutal care a avut loc săptămâna trecută în Roma, când o femeie de 31 de ani a fost înjunghiată şi violată în apropierea unei gări.

Rutelli, care a avut două mandate ca primar al Romei între 1993 şi 2001, a declarat că brăţările de alertă ar putea fi introduse ca bază experimentală pentru „femeile singure în zone izolate”. Purtătoarea ar putea transmite un semnal de alarmă celei mai apropiate secţii de poliţie şi ar permite localizarea sa.

Cum legea şi ordinea a devenit principala miză în alegerile locale de duminică şi luni, rivalul de centru-dreapta al lui Rutelli, Giovanni Alemanno, a contestat propunerea. „Acesta este un caz tipic de securitate pe care cetăţenii trebuie să şi-o asigure singuri pentru a compensa eşecurile statului şi ale oraşului”, a precizat Alemano, fost ministru al Agriculturii. Isabella Bertolini, membru marcant al Partidului Libertăţii al lui Silvio Berlusconi (PDL), a declarat că „aceasta este o propunere ridicolă şi jignitoare”, în timp ce alte membre ale formaţiunilor de centru-dreapta au declarat că brăţările ar fi „umilitoare” pentru femei.

Antena3.ro

Niciun comentariu: