luni, aprilie 21, 2008

ITALIA. O NOUA AGRESIUNE COMISĂ DE UN ROMÂN INFLAMEAZĂ SCENA POLITICĂ

Italia. O noua agresiune comisă de un român inflamează scena politică Agresiunea comisă, la Roma, de un român asupra unei studente africane a declanşat o vie polemică între forţele politice italiene, la opt zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor municipale. Dreapta şi stânga se acuză reciproc de incapacitate şi toleranţă, inclusiv faţă de imigranţii romi şi români. Românul a fost arestat după ce a violat o studentă africană, pe care a şi înjunghiat-o. Victima esta fata unui diplomat al ambasadei statului Lesotho.

„Campania electorală s-a inflamat pe tema siguranţei”, scrie principalul cotidian din Roma, Il Messaggero, cu referire la efectele politice ale agresiunii săvârşite de românul Ioan Rus. Candidatul dreptei la primăria capitalei, Gianni Alemanno, a declarat, chiar la locul agresiunii, că oraşul „este într-o situaţie de mare pericol şi riscă să explodeze” pentru că nici guvernul, nici primăria nu au făcut nimic după uciderea Giovannei Reggianni, de care este acuzat tot un român. Alemanno a adăugat totuşi că „nu doreşte să-i arate cu degetul pe toţi imigranţii sau pe toţi românii”.

În replică, un reprezentant al centrului-stânga s-a întrebat, retoric, „Cine era la guvernare când România a intrat în Uniunea Europeană, primită fără nici o şoaptă de Fini, Alemanno şi Berlusconi?” Un alt politician de centru-stânga, viceprimarul din Milano, este de părere că „al nu ştiu câtelea caz de violenţă sexuală comis la Roma de un român este emblema falimentului decretului de expulzare, care ar fi trebuit să prevadă repatrieri forţate”.

Polemica ar putea lua amploare mai ales că agresiunea din Roma coincide cu alte câteva delicte revoltătoare, unul fiind comis tot de un român, care a sechestrat şi violat o conaţională la Florenţa. Românii şi romii, adesea confundaţi, încep din nou să fie puşi la stâlpul infamiei şi pe forumurile ziarelor. „De 15 ani convieţuim cu cea mai rea delicvenţă a ţărilor din Est. Acum ceilalţi delicvenţi dinăuntrul sau din afara UE par să fi dispărut şi au rămas doar romii şi românii, care fac pe stăpânii în oraşul nostru”, scrie un cititor al ziarului Il Messaggero.

Antena 3

Niciun comentariu: