miercuri, aprilie 23, 2008

BĂSESCU. PENTRU ETNIA RROMĂ „MERSUL LA ŞCOALĂ NU ESTE O PRIORITATE”

Băsescu. Pentru etnia rromă „mersul la şcoală nu este o prioritate” Traian Băsescu a abordat miercuri, la manifestarea „Cea mai mare lecţie din lume”, problema şcolarizării copiilor rromi. El consideră că acest fenomen are la bază în special educaţia şi cultura familiilor din această etnie. "Nu uit că am fost patru ani primar al Bucureştiului, cu o populaţie consistentă de romi concentrată în diverse cartiere. Problema nu sunt copiii şi aş înrăzni să spun că sărăcia este doar o parte a problemei. Familiile de romi au în general un număr mare de copii şi indemnizaţiile pe care le primesc de la stat le permit să asigure copiilor şi săndăluţe, (...) şi biletul de tramvai sau de metrou, şi biletul de autobuz să mergă la şcoală, şi o hăinuţă. Marea problemă este educaţia şi cultura famiilor de romi", a spus Băsescu.

El a adăugat că „din punct de vedere cultural, mersul la şcoală nu este o prioritate” în familiile de rromi. A precizat însă că acesta este un punct de vedere strict personal care rezultă din „discuţii şi realităţi”, dar afirmaţia nu ar trebui generalizată.

De asemenea, Preşedintele consideră că şi adulţii rromi ar trebui încadraţi în cicluri de învăţământ similare primelor patru clase.

Antena3.ro

Niciun comentariu: