luni, ianuarie 28, 2008

Hamas intră cu buldozerele în Egipt

Militanţi ai grupării Hamas au utilizat un buldozer în încercarea de a realiza o nouă breşă în gardul metalic de la frontiera cu Egiptul, după ce trupele egiptene au încercat să închidă zona, potrivit agenţiei Reuters.

Buldozerul militanţilor Hamas a distrus o parte a zidului de beton, scena fiind transmisă în direct de camerele de televiziune. În următoarele minute, sute de palestinieni au pătruns în Egipt prin breşa creată, sub privirile pasive ale autorităţilor de frontieră.

Situaţia de la frontieră a devenit tensionată vineri dimineaţă, unii palestinieni atacând cu pietre poliţia egipteană, care a ripostat cu bastoane şi tunuri de apă. "Am doi fraţi rămaşi în Egipt. Nu ar trebui să închidă frontiera până nu revine toată lumea", a declarat unul dintre palestinieni.

Forţele de securitate egiptene au comunicat grupului de palestinieni că vor închide frontiera, deşi încă nu există niciun ordin oficial în acest sens.

"Insistăm şi îi îndemnăm pe fraţii noştri egipteni să găsească un mecanism de circulaţie prin punctul de trecere de la Rafah într-un mod legal şi organizat", a declarat Taher al-Nono, un reprezentant al mişcării Hamas.
from clujeanul.ro

Niciun comentariu: