miercuri, ianuarie 30, 2008

VADIM TUDOR: LUI BĂSESCU I-A VENIT IDEEA SĂ ACAPAREZE URIAŞA AVERE A LUI HAYSSAM!

Invitat special la NEWS FM, în emisiunea realizată de Anca Florea în fiecare zi de la 13:00 la 14:00, LIVE, preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a vorbit din nou despre viaţa politică tumultuoasă a României, despre putere, despre opoziţie, dar şi despre cazul Hayssam. Astfel, el îl acuză în mod direct pe preşedintele Băsescu de implicare în înscenarea SUA de răpire a celor trei jurnalişti. "Abia acum au inceput oamenii să dezvăluie secretele acestei afaceri. De aceea, se cere crearea unei comisii parlamentare de anchetă, care să audieze toate persoanele implicate, de la şefii serviciilor secrete de atunci, la un loc cu Norica Nicolai şi membrii comisiei de apărare. Să aflăm cine a ţinut România pe jar timp de doi ani de zile!"

Să se termine cu satanismul ăsta odată!

Scenariul descris de Vadim Tudor arată că "jocul aparţine americanilor. Ei au înscenat ca trei ziarişti să fie răpiţi şi ameninţaţi cu moartea." Motivul? Au vrut să demonstreze că Irakul nu este capabil să se guverneze singur. "Au înscenat totul, ca şi turnurile gemene la 11 septembrie 2001. Cine şi-ar putea imagina că nişte beduini cu nisip între degetele de la picioare, nişte păstori de cămile, pot să facă aşa ceva? Asta e o diversiune a americanilor pentru a ocupa Irakul. America consumă mai mult decât produce, de asta invadează o ţară mult mai bogată, ca Irakul! Să se termine cu satanismul ăsta odată!" Revenind la subectul Hayssam, Vadim îl acuză pe preşedintele României că a preluat "din mers" ideea răpirii şi s-a folosit de aceasta, eliberând cei trei ostatici într-o poză triumfală, pentru simplul fapt că popularitatea lui era în scădere, contrar sondajelor de la acel moment. "Apoi, i-a venit ideea să acapareze uriaşa avere a lui Hayssam."

Dincolo de acuzaţiile aduse preşedintelui, Corneliu Vadim Tudor a arătat de ce clasa politică nu poate beneficia de o opoziţie "de unitate şi abilitate": "Din cauza lui Geoană. Care va fi debarcat curând din fruntea PSD-ului. În 2007, el a avut un comportament mai mult decât suspect! Întâi, s-a aliat cu Tăriceanu ca să-l debarce pe Băsescu, apoi s-a aliat cu Băsescu să-l debarce pe Tăriceanu. Ce conducător mare de partid este acesta? N-aţi văzut de câte ori se completau el şi Băsescu? Parcă erau fraţi siamezi, ce zicea Băsescu zicea şi Geoană! (...) Problema lui? E un corp străin în partidul ăsta!" (PSD - n.red.)

"Băsescu e bolnav de orgoliu, de vanitate exagerată"

Preşedintele României a pus în scenă "mârşăvia de scandal de pedofilie", acuză Vadim Tudor. "Apoi a vrut să-mi ia decoraţia, primită pentru contribuţia în aderarea la UE de la fostul preşedinte, Ion Iliescu. (...) E singurul şef de stat din lume care ia decoraţii de la vii şi le dă la morţi. Iar după ce l-a bălăcărit pe Teoctist cu raportul lui Tismăneanu, se duce şi se smiorcăie şi îi dă decoraţie mort. Şi lui Nicolae Dobrin i-a dat decoraţie mort! (...) Bine că nu mi-a luat ceasul..."

Legat de alegerile parlamentare din această toamnă, preşedintele PRM acuză din nou fraude şi îl blamează pe Băsescu pentru că "i-a băgat pe unguri în Parlamentul European, şi va plăti pentru asta!" El nu crede că "urmaşii răzeşilor lui Ştefan cel Mare" au putut vota într-o mare măsură, aşa cum a arătat numărătoarea, pentru candidaţii maghiari. În judeţul Vaslui, arată Vadim, la 25 noiembrie 2007 au votat exact 1000 de persoane pentru Laszlo Tökes, iar sute de autocare itinerante votează de şapte-zece ori pe tot cuprinsul ţării. "Au aruncat în urne voturile false, scoase din burtă de ei." Totuşi, el promite că, până la sfârşitul acestui an, vor avea loc evenimente care să schimbe situaţia politică.

Lasciate ogni speranze, voi che entrate

Situaţia actuală din România îi evocă lui Vadim Tudor "o jalnică tragodie" citând un cărturar moldovean, Alecu Beldiman. Infernul lui Dante este, în viziunea preşedintelui PRM, ora de vârf pe arterele bucureştene. DAR, arată el, "ca român care are morţi în pământul acestei ţări, sfatul meu este să se stea în ţară. Dacă şi alte generaţii ar fi judecat aşa în alte vremuri, ţara asta ar fi devenit un loc viran. Circa 4 milioane de oameni au plecat din România pentru o bucată de pâine. Iar eu şi Gheorghe Funar, în loc să facem bine, ne opunem cu înverşunare să facă alţii rău. Românii nu mai au unde să muncească. Nu este însă o soluţie să se plece din ţară. Soluţia este să funcţioneze economia reală: sunt peste 100 de biruri, nici măcar pe timpul fanarioţilor nu se întâmpla aşa ceva! Nu merge nimic, din păcate, în această ţară, până nu vor veni forţele sănătoase şi responsabile, care să spună UE ce putem şi ce nu putem face."

Unde este electoratul meu?

Corneliu Vadim Tudor arată că, aşa cum spunea Iorga, nu poţi conduce bine decât partidul pe care l-ai creat tu însuţi. În România, există doar două exemple de acest gen, după părerea sa: PSD-ul lui Ion Iliescu şi PRM, construit de Vadim Tudor. "Iliescu a fost debarcat prin manevre frauduloase, pe mine au încercat, dar nu au reuşit, pentru că i-am dat afară cu şuturi bine plasate. Am strănutat şi au căzut vreo zece deodată! (...) După o anumită vârstă, începem să ne conducem după principii: unde găsesc licheaua, o strivesc!"

Mi-au furat alegerile, repetă Vadim Tudor, referindu-se de această dată la prezidenţialele din 2000. "Unde este electoratul meu? Eu aveam în sondaje 60% şi Iliescu avea sub 40%! Acum, România o să-şi bea cupa de venin până la fund! Marile privatizări s-au făcut pe vremea celui de-al treilea mandat al lui Iliescu şi sub guvernarea lui Năstase. (...) Care nu merită să fie preşedinte al României, pentru că a minţit şi a furat acest popor."

Cât despre scăderea în sondaje a Partidului România Mare, conducătorul său arată că acestea sunt vorbe goale, iar realitatea este cu totul alta. "Până acum, procentele mele din sondaje se duceau la PNG. Şi de acolo unde? În tunelul timpului?"

ASCULTAŢI DECLARAŢIILE LUI CORNELIU VADIM TUDOR LA NEWS FM

Antena3.ro

Niciun comentariu: