Şase români sunt special însărcinaţi cu tunsul ierbii şi hrănirea peştilor din pârâiaşele grădinilor japoneze care împrejmuiesc staţiunea spaniolă Marina D’or. Din salariul de 1.000 de euro, ei încearcă să pună ceva bani deoparte.
La doar 30 de kilometri de oraşul Castellon, se află cea mai mare staţiune balneo-climaterică din Spania - Marina D’or. Tot ceea ce s-a ridicat în această zonă a fost, în cea mai mare parte, realizat de mâna maiştrilor constructori şi salahori români. Tot românii sunt cei care întreţin clădirile şi spaţiile verzi din jurul hotelurilor. Una dintre principalele atracţii ale staţiunii este grădina japoneză cu arbori pitici, peşti coloraţi, cascade, nuferi şi tufe tunse în forme de animale.
Tunde iarbă de trei ani
Printre arbuştii asiatici, se află şase români care, înarmaţi cu sape, greble şi foarfece, se ocupă de îngrijirea acestui spaţiu verde. "Am venit în Spania acum trei ani, iar de atunci muncesc în Marina D’or la întreţinerea grădinii japoneze", spune Alin Ghica (26 de ani), din Buzău. "Suntem şase români care, împărţiţi în grupuri de câte doi, ne ocupăm în fiecare zi, în funcţie de anotimp, de tunsul ierbii şi hrănirea peştilor", adaugă Alin. Visul lui Alin este să strângă bani pentru a-i investi într-o maşină nemţească.
"Vreau să renunţ la grădinărit şi să mă fac gigolo, dar nu pot dacă mă deplasez pe bicicletă. Îmi lipseşte doar o maşină din Germania, că haine de marcă mi-am cumpărat", se confesează Alin. Mitruţ Acasandrei a poposit în Spania acum două săptămâni şi, chiar dacă nu are încă acte, munceşte alături de Alin. "În România eram agent comercial la un magazin de optică, dar prefer să îngrijesc grădini asiatice şi să iau 1.000 de euro pe lună", spune Mitruţ, sprijinindu-se în sapă.
from adevarul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu