Doar 20% dintre români cred că situaţia economică este mai bună în prezent decât în 1989, arată ultimul raport periodic al Băncii Mondiale. Documentul intitulat "UE 8+2", analizează situaţia socială şi economică din statele din centrul şi estul Europei, recent intrate în sistemul comunitar. Pentru România, raportul este destul de favorabil şi vorbeşte despre o creştere economică robustă în viitorii doi ani. Analiştii Băncii Mondiale apreciază că în România creşterea economică va fi importantă în continuare, dar în uşoară scădere comparativ cu anul trecut.
Inflaţia la sfârşitul lui 2008 se va situa însă la 5,5% - în afara intervalului ţintit de Banca Naţională a României, de până la 4,8%. Ultimul raport periodic al Băncii Mondiale despre perspectiva economică pentru statele din Centrul şi Estul Europei arată şi vulnerabilităţile economice. O parte dintre ele sunt rezultatul evoluţiei economice internaţionale, altele ţin însă de evoluţia economică proprie.
În altă secţiune a raportului Băncii Mondiale se mai arată că doar 30% dintre respondenţii români consideră că, faţă de 1989, condiţiile din propriile gospodării s-au îmbunătăţit, în timp ce 40% au o părere contrară. Documentul precizează că 70% dintre români consideră nivelul corupţiei mai mare în prezent decât în 1989.
În Lituania, Ungaria sau Croaţia au fost de asemenea consemnate niveluri similare privind percepţia asupra corupţiei. O pondere mai mare este înregistrată în Bulgaria. Raportul este publicat de trei ori pe an şi analizează Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.
Antena 3
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu