miercuri, ianuarie 30, 2008

SUA. UN POLITICIAN DE ORIGINE ROMÂNĂ CANDIDEAZĂ PENTRU CONGRESUL AMERICAN

Un politician de origine română candidează pentru Congresul American. Chris Lauzen este senator de Ilinois şi acum se află în campanie electorală pentru postul de congresman. Lauzen este originar din vestul României, mai precis din zona oraşului Satu Mare. Bunicii senatorului au ajuns în SUA acum aproape 100 de ani. Au fugit din calea războiului din Europa - primul război mondial.

Lauzen, absolvent de Harvard, a fost ani de zile contabil. Este mândru de tot ce a făcut până acum în afaceri, dar şi de realizările sale când vine vorba de iniţiative legislative. Totuşi, cel mai mult pare să-l încânte rolul de soţ şi tată. Împreună cu soţia sa, Sarah, are 4 băieţi. Cu doi dintre ei, cei mari, Lauzen a venit într-o vizită de o săptămână în România. Senatorul a fost impresionat profund de oamenii din satul natal al bunicilor săi.

„Am coborât, praful se mai aşezase şi un grup de săteni ne aştepta. Aveau o pancartă pe care scria, în engelză: Bun venit acasă, Chris!”, a povestit senatorul american. Impresionat s-a declarat Chris Lauzen şi de mâncărurile şi băuturile româneşti. „Nu ştiam palinca. A fost delicios. Supa de pui, sarmalele, cârnaţii... a fost minunat!”

Senatorul american de origine română a avut ocazia să se întâlnească cu doi dintre preşedinţii României: Traian Băsescu şi Ion Iliescu. La Ion iliescu l-a impresionat felul deschis de a fi. De la Traian Băsescu, Chris Lauzen a primit o decoraţie: Steaua României. Odată cu medalia, senatorul a primit şi o insignă pe care o poartă aproape în fiecare zi.

Acum, senatorul doreşte să devină congresman. Este într-o luptă strânsă cu un politician extrem de bine cotat şi de bogat. Lauzen are pentru campanie şi un site în limba română pentru că, spune el, ar fi bine ca din ce în ce mai mulţi americani de origine română să devină parte a campaniilor electorale americane.

Senatorul, care face politică de 15 ani, susţine că a reuşit până acum să se impună pe baza unei reţete simple: a muncit mult, a rămas cinstit şi şi-a folosit bunul simţ.

Antena 3


Niciun comentariu: