marți, ianuarie 29, 2008

Muncitori români concediaţi de constructorul Nokia


Conform publicaţiei online HELSINGIN SANOMAT, construcţia fabricii Nokia de la Jucu este întârziată din tot soiul de cauze. Unul dintre cele mai serioase motive care au ţinut lucrările în loc au fost concedieriile pe care compania germană de construcţii Goldbeck a trebuit să le facă la Jucu, pe motiv că muncitorii români angajaţi nu erau bine pregătiţi. Aceştia au fost înlocuiţi cu personal adus din Ungaria, Slovacia şi Polonia, astfel numărul localnicilor care se află pe şantierul Nokia a scăzut drastic.

Vineri, lucrările au fost întrerupte şi mai mulţi muncitori maghiari au părăsit localitatea din cauza lipsei de apă pentru prepararea cimentului. Cu toate acestea, potrivit publicaţiei finlandeze, lucrările de la Jucu evoluează destul de bine, progresul văzându-se chiar la un interval de câteva zile.

Din paginile HELSINGIN SANOMAT se deduce şi faptul că firma germană Goldbeck a încercat să ţină cât mai secretă investiţia de 40 de milioane de euro de la Jucu. Şi tot un aer misterios pluteşte şi asupra întregului şantier deoarece weekend-ul trecut cei de la Nokia nu au permis accesul presei şi nici nu doresc să divulge progresele făcute.

Ziarul finlandez aminteşte chiar şi de incidentul de acum două săptămâni, când presa locală a suspectat fabricarea primului telefon la Jucu şi, astfel, deschiderea fabricii. Dar şi că această veste a căzut prost pentru cei 2.300 de muncitori Nokia din Bochum care tocmai aflaseră că vor fi concediaţi.

Fabrica Nokia de la Jucu urmează să se deschidă la jumătatea lunii februarie şi să funcţioneze la capacitate maximă în iunie sau iulie.

Clujeanul.ro a solicitat companiei Nokia o poziţie legată de această informaţie. Poziţia Nokia va fi publicată în momentul în care o vom primi.
from clujeanul.ro

Niciun comentariu: