marți, ianuarie 29, 2008

ROMTELECOM VA DA AFARĂ 2.500 DE ANGAJAŢI, ÎN 2008

Romtelecom va disponibiliza 2.500 de angajaţi, în anul 2008. Anunţul a fost făcut public luni, după ce noul plan de afaceri al companiei a fost aprobat de Consiliul de Administraţie. Motivul pentru care Romtelecom renunţă la un număr semnificativ de angajaţi este creşterea profitabilităţii şi „atingerea obiectivelor de eficienţă prevăzute în strategia de dezvoltare a operatorului de telecomunicaţii”, după cum a anunţat compania. Potrivit datelor publicate de OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, la sfârşitul lunii septembrie 2007 compania avea 12.304 salariaţi. „Implementarea noului plan de afaceri (...) va conduce la reducerea locurilor de muncă cu un număr care nu va depăşi 2.500 de poziţii în 2008”, se arată în comunicatul de presă remis de Romtelecom.

Printre obiectivele pe anul 2008 ale companiei se numără creşterea solidă pe segmentele broadband şi transmisii de date, precum şi în ceea ce priveşte televiziunea prin satelit, combinată cu o majorare a numărului de clienţi de telefonie fixă.

„Cooperarea comercială cu Cosmote se va dezvolta în continuare în acest an, ceea ce va însemna oferte combinate mai multe şi mai bune pentru clienţi, incluzând şi telefonia mobilă”, se mai arată în comunicat.

Romtelecom deţine 30% din capitalul social al Cosmote România, subsidiara locală a grupului elen de telefonie mobilă Cosmote.

Potrivit datelor companiei, anul trecut, Romtelecom şi-a majorat semnificativ cota de piaţă pe segmentul televiziune şi Internet, atât pe zona de persoane fizice, cât şi pe business, în timp ce, pe segmentul de telefonie fixă a reuşit respectiv stoparea scăderii numărului de clienţi. Cu toate astea, pe segmentul de telefonie fixă, Romtelecom şi-a păstrat prima poziţie, cu o cotă de piaţă de aproximativ 70%.

Romtelecom este deţinut de grupul elen OTE, care controlează 54,01%, şi de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor, cu 45,99%.

Profitul net al operatorului român a fost de 19,5 milioane euro în primele 9 luni ale lui 2007, la un total al veniturilor operaţionale de 649 milioane euro.

Antena3.ro

Niciun comentariu: