joi, ianuarie 31, 2008

MUGUR ISĂRESCU ESTE FURNIZOR DE VINURI PENTRU BNR

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este furnizor de vinuri chiar pentru banca pe care o conduce. Informaţia apare într-un articol din „Foaia Transilvană”, semnat de Cornel Nistorescu. O producţie de vin obişnuită, vândută însă de Banca Naţională angajaţilor la preţuri de vin de colecţie. Cornel Nistorescu vorbeşte despre conflictul de interese în care se află guvernatorul BNR, dar nu intră în detaliile acestei afaceri. Vinul care poartă pe etichetă semnătura şi blazonul familiei lui Mugur Isărescu este produs şi îmbuteliat de o firmă din Drăgaşani.

În articolul apărut în „Foaia Transilvană”, Nistorescu scrie că ferma lui Isărescu este formată din mai multe hectare de vie şi livezi, dar are şi o secţie de producţie şi îmbuteliere a vinului. O mare parte din producţia acestei ferme este livrată la BNR, care o cumpără pentru a o desface în restaurantele şi bufetele ce funcţioneaza în cadrul Băncii sau în afară, în Bucureşti, Sinaia sau Păltiniş.

Nistorescu susţine că guvernatorul a produs în anul 2006 şapte sortimente de vin alb - în total aproximativ 15.000 de sticle şi alte 3.000 de sticle Cabernet Sauvignon. Vinul lui Isărescu nu e un vin de colecţie, după cum arată etichetele şi dopul, dar nu se găseşte în niciun magazin, fiind destinat doar cunoscătorilor de la BNR.

Nistorescu vorbeşte de fapt despre o afacere între Mugur Isărescu şi Mugur Isărescu. În articol se face şi o trimitere la legea conflictului de interese. „Membrii Consiliului de Administraţie şi salariaţii cu funcţii de conducere ai BNR sînt supuşi regimului si conflictelor de interese prevazute de lege”, se arată în „Foaia Transilvană”.

Antena 3

Niciun comentariu: